Топ-10 продуктів, які можуть зменшити ризик серцевих захворювань

Читать на русском
Автор
857
Основні продукти-помічники для серця Новина оновлена 10 лютого 2022, 12:39
Основні продукти-помічники для серця. Фото pexels.com

Щоб ваше серце не "бешкетувало" потрібно ретельно вибирати те, що ви їсте.

Усвідомлене харчування може допомогти кожному з нас бути набагато здоровішим. У багатьох продуктах міститься велика кількість різних корисних вітамінів, мінералів та речовин. Наприклад, правильно підібраний раціон зможе підняти рівень гормону щастя в організмі і зробити вас щасливішим і радіснішим.

Сьогодні ми хочемо розповісти про 10 суперпродуктів, які допомагають знизити ризик серцевих захворювань. Про це розповіли експерти Національного кардіологічного центру Сінгапуру (NHCS) виданню Healthxchange.

Ці продукти містять корисні жири, клітковину, потужні антиоксиданти та необхідні вітаміни та мінерали, що захищає ваше серце, знижуючи кров’яний тиск, підвищуючи рівень хорошого холестерину та допомагаючи запобігти утворенню бляшок в артеріях.

Топ-10 суперпродуктів для серця

  • Мигдаль

Цей горіх неймовірно багатий на поживні речовини і може похвалитися довгим списком вітамінів і мінералів, які мають вирішальне значення для здоров’я серця. Однак не варто забувати про його калорійність: якщо ви худнете, то порції мигдалю потрібно стримати.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Волоський горіх

Волоські горіхи багаті омега-3, корисними жирами, званими мононенасиченими жирами, рослинними стеролами та клітковиною, що допомагає знизити рівень холестерину та захистити від запалення серцевих артерій.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Авокадо

Фрукт багатий на калій, необхідний для здоров’я серця, а також є відмінним джерелом мононенасичених жирів, які знижують рівень холестерину в організмі.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Ягоди

Ягоди повні корисних для серця фітонутрієнтів, розчинної клітковини, а також багаті на антиоксиданти, які захищають серце від окисного стресу та запалення.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Броколі

Волокна, калій та антиоксиданти в овочах сімейства хрестоцвітих можуть допомогти запобігти серцево-судинним захворюванням.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Морква

Антиоксиданти, що містяться в овочах, корисні для серця: калій допомагає контролювати кров’яний тиск, а клітковина допомагає підтримувати здорову вагу і знижує ризик серцевих захворювань.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Овес та вівсянка

Бета-глюканове волокно в вівсі ефективно знижує загальний рівень холестерину і рівень холестерину ЛПНГ, а антиоксиданти в вівсі мають протизапальні властивості, запобігаючи запаленню артерій і пошкодженню тканин.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Лосось

Ця риба — справжній найкращий продукт для здоров’я серця, адже вона багата на омега-3 жирні кислоти, які можуть знизити ризик порушень серцевого ритму і знизити кров’яний тиск. Вони також знижують рівень тригліцеридів та стримують запалення.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Соєві продукти

Вживання тофу та інших продуктів на основі сої може зменшити ризик ішемічної хвороби серця. Також такі продукти містять жири омега-3 та незамінні поліненасичені жири, які дуже корисні для здоров’я серця.

Топ-10 суперпродуктов для сердца
  • Чай

Поліфеноли, що містяться як у чорному, так і зеленому чаї, корисні для серцево-судинної системи. Вони покращують функції кровоносних судин, контролюють рівень гарного холестерину та зменшують запалення.

Топ-10 суперпродуктов для сердца

Нагадаємо, раніше нутріціолог Галина Похмурська розповіла "Телеграфу", які продукти обов’язково мають бути в раціоні взимку.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.