Названо топ-5 продуктів, які дозволяють довгі роки виглядати молодо

Читать на русском
Автор
5521
Здорове харчування Новина оновлена 26 березня 2023, 04:22
Здорове харчування

Можна не дотримуватися строго дієт, а просто збільшити кількість зазначених продуктів у раціоні

Виглядати чудово у будь-якому віці хочуть як чоловіки, так і представниці прекрасної статі. З цією метою вони вдаються до косметичних процедур або "підсідають" на різні дієти. Але оскільки дотримуватися всіх суворих вимог укладачів дієт іноді практично неможливо, то доктор Марк Хайман, фахівець у галузі функціональної медицини, пропонує замість них просто збільшити споживання певних продуктів.

Про це пише британське видання Express.

Хайман навіть склав ТОП-5 продуктів, які потрібно вживати щодня для підтримки молодості.

Насамперед, це хрестоцвіті овочі. Йдеться про листову капусту, брюссельську капусту, броколі, білокачанну капусту. У цих продуктах є речовини, що сприяють детоксикації клітин. Важливо щодня їсти як мінімум одну-дві чашки таких овочів.

Далі — потрібно регулярно вживати оливкову олію холодного віджиму. У ній багато протизапальних речовин, що діють так само добре, як аспірин.

Також слід запастися горіхами – вони точно продовжують молодість, оскільки знижують ризик розвитку діабету і загалом зміцнюють здоров’я. Крім того, горіхи містять багато білка, клітковини, вітамінів, мінералів.

Крім того, експерт порадив їсти чорницю. До її складу входить безліч фітохімічних речовин та антиоксидантів, які сприяють довголіттю.

Зрештою, для підтримки молодості потрібно пити зелений чай. У ньому багато катехінів, що дозволяють прожити довше і виглядати при цьому молодо.

Також потрібно звернути увагу на свій гардероб і позбавитися речей, які підступно крадуть вашу молодість.