Як привчити дитину до здорового способу життя: п’ять основних правил

Читать на русском
Автор
5404
Відкриті джерела

Батьки мають стати прикладом для своєї ж дитини

Щоб людина мала менше проблем зі здоров’ям, слід відмовитися від надмирного споживання шкідливої їжі, займатися спортом і регулярно гуляти на свіжому повітрі. Тобто потрібно вести здоровий спосіб життя, і краще привчатися до цього змалку.

Фахівці порталу "Мамоведія" розповіли, як привчити дитину до здорового способу життя, і назвали основні критерії ЗСЖ. Слід звернути увагу на п'ять важливих критеріїв.

Перший і основний — це власний приклад. Важко пояснювати дитині користь здорового харчування та занять спортом, якщо батьки самі цього не роблять. Потрібно стати прикладом для власної дитини: відмовитися від шкідливих звичок, правильно харчуватися і робити хоча б щоденну зарядку.

Якщо батьки не будуть дотримуватися принципів ЗСЖ, то вам навряд чи вдасться зацікавити дитину здоровою їжею та фізичними навантаженнями.

Другий критерій — це прогулянки на свіжому повітрі, які повинні бути регулярними. Можна прогулятися парком, покататися на велосипеді або зліпити сніговика. Якщо дозволяє погода — влаштувати пікнік у лісі та пограти в рухливі ігри (футбол, фрізбі тощо).

Прогулянки на свіжому повітрі корисні як дітям, так и дорослим. Вони покращують сон та апетит.

Фізичні навантаження та загартування також є запорукою міцного здоров’я. Можна записати дитину до спортивної секції, яка найбільше їй до вподоби.

Що стосується загартування, то воно не тільки зміцнює імунітет дитини і дорослих, а ще й поліпшує настрій і самопочуття.

Дотримання режиму дня також є одним із принципів здорового способу життя. Дитина повинна мати повноцінний та здоровий сон, тривалість якого залежить від віку. Режим не тільки дає організму можливість відновитися, а й дисциплінує дитину, допомагає їй встигати все, що заплановано.

Не слід проводити багато часу за комп’ютером, телевізором чи у телефоні. Привчити дитину до здорового способу життя нелегке завдання, але це принесе безліч користі малюку. Тривалий перегляд телевізора, гра за комп’ютером або в телефоні негативно впливають на зір дитини, тому гаджетам слід виділяти лише кілька годин на день та не пізніше, ніж за кілька годин до сну.

Також "Телеграф" раніше писав про те, як зрозуміти причину плачу у дитини.