Що робити, якщо переїли в свята: 3 поради дієтолога, які вас врятують

Читати російською
Автор

Дієтолог радить після зустрічі Нового року снідати пізніше, ніж зазвичай

Під час святкування Нового року зазвичай ми ласуємо великою кількістю смачних страв і можемо переїсти. Не дивина, що після цього вдається насилу встановити звичний раціон харчування. "Телеграф" розпитав дієтолога-терапевта Юлію Поворознюк, як швидко і безболісно повернути режим після новорічної вечірки.

Снідаємо пізніше, ніж в інші дні

Якщо в новорічну ніч ви переїли і вечеряли пізно, то потрібен й пізній сніданок. Наприклад, якщо вечеря була о 23-24 годині, то сніданок має бути близько 11-12 годин вдень. Крім того, як зауважує дієтолог, сніданок повинен бути легким. Це може бути овочевий суп або ж суп на куриному бульйоні.

Доїдати страви можна, але помірними порціями

Експертка розповідає, що можна їсти продукти, які вживали напередодні. Наприклад, рештки якогось салату, але важливо не переїсти – вживайте не більше 3 столових ложок. Додайте до харчування квашені овочі, бо вони покращують ферментацію. Можете з’їсти шматок м’яса, запечену чи фаршировану рибу, котлету, буженину – близько 100-150 грамів.

П'ємо воду

Дієтолог радить 1 січня пити мінеральну воду, яка покращує травлення.

Нагадаємо, дієтолог закликає напередодні новорічної ночі не нехтувати сніданком і обідом. Так у вас менше шансів з'їсти зайве під час святкування.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що обов’язково має бути на святковому столі в Новий рік Чорного Тигра. Смугастий символ року вітає м’ясні страви, легкі алкогольні напої і закуски з м’ясом і овочами.