Що робити, якщо переїли в свята: 3 поради дієтолога, які вас врятують

Читать на русском
Автор
666
Після Нового року треба відновлювати нормальний режим харчування
Після Нового року треба відновлювати нормальний режим харчування. Фото i.timeout.ru

Дієтолог радить після зустрічі Нового року снідати пізніше, ніж зазвичай

Під час святкування Нового року зазвичай ми ласуємо великою кількістю смачних страв і можемо переїсти. Не дивина, що після цього вдається насилу встановити звичний раціон харчування. "Телеграф" розпитав дієтолога-терапевта Юлію Поворознюк, як швидко і безболісно повернути режим після новорічної вечірки.

Снідаємо пізніше, ніж в інші дні

Якщо в новорічну ніч ви переїли і вечеряли пізно, то потрібен й пізній сніданок. Наприклад, якщо вечеря була о 23-24 годині, то сніданок має бути близько 11-12 годин вдень. Крім того, як зауважує дієтолог, сніданок повинен бути легким. Це може бути овочевий суп або ж суп на куриному бульйоні.

Доїдати страви можна, але помірними порціями

Експертка розповідає, що можна їсти продукти, які вживали напередодні. Наприклад, рештки якогось салату, але важливо не переїсти – вживайте не більше 3 столових ложок. Додайте до харчування квашені овочі, бо вони покращують ферментацію. Можете з’їсти шматок м’яса, запечену чи фаршировану рибу, котлету, буженину – близько 100-150 грамів.

П'ємо воду

Дієтолог радить 1 січня пити мінеральну воду, яка покращує травлення.

Нагадаємо, дієтолог закликає напередодні новорічної ночі не нехтувати сніданком і обідом. Так у вас менше шансів з'їсти зайве під час святкування.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що обов’язково має бути на святковому столі в Новий рік Чорного Тигра. Смугастий символ року вітає м’ясні страви, легкі алкогольні напої і закуски з м’ясом і овочами.