Страва, яка допоможе поліпшити зір і продовжити молодість
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Включення каші у свій щоденний раціон принесе користь для багатьох функцій організму.
Ячна крупа – корисний продукт, в якому містяться незамінні амінокислоти і рослинні білки. Лікарі рекомендують включати в їжу ячмінну кашу.
Ось 6 причин сказати ячній каші "так":
Покращує зір
Наявність величезної кількості фосфору, бета-каротину та інших корисних речовин добре впливають на зір, тому лікарі рекомендують включити ячну кашу в раціон школярів і людям, які багато часу проводять за комп'ютером.
Уповільнює старіння
Амінокислоти, які містяться в ячній крупі сприяють виробленню колагену, який "відповідає" за красу і молодість шкіри. Вітаміни благотворно позначаються на здоров'ї волосся, нігтів. Шкіра стає пружною і гладкою, волосся перестає випадати, а нігті — розшаровуватися.
Нормалізує діяльність серцево-судинної системи
Ячна крупа в раціоні допоможе зміцнити серцевий м'яз, очистити судини, і зробити їх більш еластичними стінки, знизити рівень холестерину.
Знижує рівень цукру в крові
Вступ ячної крупи в їжу корисно при розладах вуглеводного і водного балансу в організмі. Тому ячка відмінно підходить для хворих на діабет.
Знижує рівень стресу
В ячній крупі міститься 38% магнію, який допоможе позбутися від стресу і головного болю. Так само в злаку є триптофан. Він стимулює вироблення гормону щастя-серотоніну і створює гарний настрій після прийняття їжі.
Бореться з токсинами
Завдяки своїм очищаючим властивостям ячна каша дуже корисна для печінки. А ще цей продукт ідеально підходить людям, що страждають від алергій - ячка знижує сприйнятливість організму до «провокаторам».
10 продуктів, які збережуть вашу молодістьПри такому величезну кількість позитивних властивостей - не варто забувати від протипоказання:
- індивідуальна непереносимість;
- непереносимість глютену;
- загострення захворювань шлунково-кишкового тракту;
- вагітність, дитячий вік до 1 року.