Страва, яка допоможе поліпшити зір і продовжити молодість

Автор
712
Страва, яка допоможе поліпшити зір і продовжити молодість

Включення каші у свій щоденний раціон принесе користь для багатьох функцій організму.

Ячна крупа – корисний продукт, в якому містяться незамінні амінокислоти і рослинні білки. Лікарі рекомендують включати в їжу ячмінну кашу.

Ось 6 причин сказати ячній каші "так":

Покращує зір

Наявність величезної кількості фосфору, бета-каротину та інших корисних речовин добре впливають на зір, тому лікарі рекомендують включити ячну кашу в раціон школярів і людям, які багато часу проводять за комп'ютером. 

Уповільнює старіння

Амінокислоти, які містяться в ячній крупі сприяють виробленню колагену, який "відповідає" за красу і молодість шкіри. Вітаміни благотворно позначаються на здоров'ї волосся, нігтів. Шкіра стає пружною і гладкою, волосся перестає випадати, а нігті — розшаровуватися.

Нормалізує діяльність серцево-судинної системи

Ячна крупа в раціоні допоможе зміцнити серцевий м'яз, очистити судини, і зробити їх більш еластичними стінки, знизити рівень холестерину.

Знижує рівень цукру в крові

Вступ ячної крупи в їжу корисно при розладах вуглеводного і водного балансу в організмі. Тому ячка відмінно підходить для хворих на діабет.

Знижує рівень стресу

В ячній крупі міститься 38% магнію, який допоможе позбутися від стресу і головного болю. Так само в злаку є триптофан. Він стимулює вироблення гормону щастя-серотоніну і створює гарний настрій після прийняття їжі.

Бореться з токсинами

Завдяки своїм очищаючим властивостям ячна каша дуже корисна для печінки. А ще цей продукт ідеально підходить людям, що страждають від алергій - ячка знижує сприйнятливість організму до «провокаторам».

10 продуктів, які збережуть вашу молодість

При такому величезну кількість позитивних властивостей - не варто забувати від протипоказання:

  • індивідуальна непереносимість;
  • непереносимість глютену;
  • загострення захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • вагітність, дитячий вік до 1 року.