Маски потрібні, але не усім: головний санлікар України дав рекомендації хворим і здоровим

Читать на русском
Автор
511
Ілюстративне зображення Новина оновлена 15 серпня 2024, 14:11
Ілюстративне зображення. Фото Колаж

Хворим краще бути вдома

Попри значний підйом захворюваності в Україні на COVID-19, повертатися до тотального маскового режиму поки зарано. Але хворі люди мають дотримуватись певних норм, аби не сприяти поширенню вірусу.

Про це в бліцінтерв'ю "Телеграфу" розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін: "Маски, дистанційка і закриття транспорту через ковід: головний санлікар пояснив, коли їх чекати".

За словами головного санлікаря України, якщо людина вже захворіла, то при відвідуванні громадських місць вона має надягнути маску.

"Бажано, звісно, не виходити, але якщо людина кудись вимушено виходить, то при пересуванні транспортом, при відвідуванні громадських місць, вона має надягати маску", — зазначив Кузін.

Водночас для людей, які ще не стикнувся з ковідом під час поточного епідемічного сезону, рекомендації інші.

"Для широкого загалу, тобто для здорової людини, зараз нема підстав запроваджувати носіння масок", — резюмував головний санлікар України.

Нагадаємо, наразі територією України циркулює 10 штамів вірусу COVID-19. Новий субваріант FLiRT вже забрав життя однієї жінки, а більшість хворих потребує штучної вентиляції легень. Летальний випадок стався на Івано-Франківщині.

Раніше в інтерв'ю "Телеграфу" головний санлікар Ігор Кузін назвав три причини зростання захворюваності на COVID-19 в Україні.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.