"Золотий стандарт" лікування болю. Поради від фармкомпанії "Здоров'я"

Читать на русском
Автор
"Золотий стандарт" лікування болю. Поради від фармкомпанії "Здоров'я" Новина оновлена 29 лютого 2024, 12:34

Біль — це звичайне відчуття, яке переживає кожна людина в певний момент свого життя. Чи це головний біль, менструальні спазми або біль у спині, він може порушити наш розпорядок дня і вплинути на якість життя.

Поширеність больових синдромів визначає зростаючі потреби в ефективних знеболювальних препаратах. Традиційні нестероїдні протизапальні засоби (НПЗЗ) продовжують залишатися золотим стандартом лікування як гострих, так і хронічних больових синдромів різної етіології через їх доступність та оптимальне співвідношення ефективності та переносимості. Одним із класичних представників цього класу препаратів є ібупрофен — це нестероїдний протизапальний препарат (НПЗП), який широко використовується для лікування болю та запалення. Ібупрофен діє, блокуючи вироблення простагландинів — хімічних речовин в організмі, які викликають біль, запалення та лихоманку. Багато років в сучасній медицині ібупрофен є препаратом вибору для усунення головного болю різного походження.

Провідний вітчизняний виробник лікарських препаратів – фармацевтична компанія "Здоров’я" виробляє препарати Ібупрофен-Здоров’я у формі капсул та Ібупрофен-Здоров’я ультракап у формі м’яких желатинових капсул в дозуванні 200 мг та 400 мг.

На відміну від звичайних капсул Ібупрофен-Здоров’я ультракап містить ібупрофен у формі рідини. При внутрішньому застосуванні відновлений ібупрофен (м’яка капсула) швидко всмоктується, більш ніж удвічі швидше, ніж при застосуванні звичайних таблеток ібупрофену. Знеболювальний ефект зберігається протягом 8 годин. У клінічних випробуваннях м’які капсули ібупрофену у дозуванні 400 мг показали швидший початок знеболення щодо епізодичного головного болю напруги та, загалом, більшу ефективність щодо зубного болю, ніж разова доза 2×500 мг парацетамолу.

Лікарський засіб проявляє знеболювальну та протизапальну дію і рекомендується для купірування гострого болю легкого та помірного ступеня вираженості при дисменореї, болю у спині, м’язах, головного болю, мігрені, зубного болю, для зниження гарячки, а також для полегшення симптомів застуди та грипу.

Лікарський засіб рекомендується дорослим, підліткам та дітям віком від 12 років. Дозування — 1 капсула по 400 мг або 2 капсули по 200 мг на добу.

Клінічний досвід використання ібупрофену при найчастіших формах больових синдромів демонструє його ефективність не тільки як засобу для усунення больових епізодів, але і для курсового лікування хронічного болю. Додатковою перевагою препарату Ібупрофен-Здоров’я є його випуск у кількох лікарських формах.

Застосування ібупрофену відповідає сучасним стандартам терапії болю. Більш ніж 50-річний досвід успішного застосування ібупрофену в широкій клінічній практиці більш ніж у 80 країнах світу як безрецептурного препарату, є наочним прикладом високого профілю його ефективності та безпеки, ібупрофен може стати важливим інструментом у боротьбі з болем та покращенні якості вашого життя.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.