Відпочинок у Shambala Wellness Club: перемога над стресом

Читати російською
Автор

Центру вдалось створити унікальну оздоровчу концепцію

Ви знаєте, якими будуть перші слова психолога, якщо ви прийдете до нього зі скаргами на постійний стрес і втому?

Вам порадять більше дбати про себе. Виділяти на себе час, дарувати собі турботу — піти на масаж, відвідати СПА, дозволити денний сон.

Знаєте, що вам скажуть, коли ви розкажете про свою тривожність, нервозність, неможливість сконцентруватися на чомусь?

Вам рекомендують встановити чіткий графік у своєму житті, рутину, при дотриманні якої вам просто не залишиться часу на тривоги, нерви, роздуми.

І знаєте, що скажуть у відповідь 90% клієнтів? Що це неможливо! На це немає часу! А як же робота, діти, родина?

На щастя, є місця, де все продумали за нас.

Заміський клуб Shambala Wellness Club — це знахідка для тих, хто хоче за кілька днів повністю перемикнутися, зануритися у світ турботи про себе. Аюрведичне оздоровлення, адаптоване під європейські стандарти та стилістику, і комплексний SPA-відпочинок. І все це — лише за 40 кілометрів від Києва, на березі Десни.

М’яка тиша

Перше, що вражає, коли ти потрапляєш у Shambala — це тиша. М’яка, як хода кішки, вона огортає і миттєво вгамовує, дає відчуття спокою. У готелі 40 номерів, але все влаштовано таким чином, щоб гості почувалися комфортно. Жодного телевізора у номерах, діти тільки старше 10 років — тут немає гучних звуків взагалі.

Шамбала — це назва міфічної країни добра, а ще цим словом описують просвітлений стан душі. Shambala Wellness Club побудований за давніми індійськими законами, де простір взаємодіє з природою. Це єдиний в Україні аюрведичний стаціонарний комплекс та один із найбільших у Східній Європі проєктів, присвячених розвитку культури аюрведи та здорового способу життя. Разом з фахівцями з Індії, які мають багаторічний досвід в аюрведичній практиці, центру вдалось створити унікальну оздоровчу концепцію. В її основі – філософія стародавньої індійської медицини аюрведи, безпечні методи очищення організму, wellness-підхід та сучасні тренди в харчуванні.

Аюрведичні процедури

Гості Shambala Wellness Club можуть обрати окремі процедури аюрведичного або класичного догляду та масажі або цілі комплексні програми, розраховані на кілька днів — від 2 до 14. Обравши програму, ви не будете більше перейматися нічим: кожного дня для вас складатимуть розклад і дбайливо супроводжуватимуть вас на кожному етапі. В аюрведі — стародавній системі медицини, що походить з Азії — на вас чекає багато незвичних процедур. Ваше тіло пропарюватимуть травами у спеціальних діжках (це називається сведана). На точку на лобі литимуть масло, розслабляючи та тонізуючи нервову систему (широдхара). Тіло масажуватимуть із використанням порошків із трав та спецій, виводячи токсини (удвартанам). Усі аюрведичні терапії супроводжується лікарями з величезним досвідом.

Спочатку — десерт!

Особливе місце в аюрведичному оздоровленні посідає їжа. Триразове харчування включено до вартості програм. Тут не готують м’ясо та рибу (утім, якщо ви відчуєте необхідність — ви зможете дозамовити їх з окремого меню). Усі страви — з овочів та сиру з ферми. У тарілці, за законами аюрведи, мають поєднуватися шість смаків: солодкий, солоний, терпкий, гіркий, гострий і кислий. Повірте, такого вегетаріанського меню ви не знайдете: це смачно і поживно навіть для тих, хто ніколи не практикував вегетаріанство. Офіціанти підказують, в якому порядку треба споживати їжу. Наприклад, обід завжди починається…з десерту!

Повноцінний СПА

СПА-зона Shambala Wellness Club складається з великого відкритого басейна просто неба і внутрішньої частини. Тут — традиційна фінська сауна, з якої відкривається панорамний вид на територію клубу. Поруч — хамам і соляна кімната, циркулярний душ.

Внутрішній басейн має функції протитечії та гідромасажу.

За бажання гості можуть обрати класичні СПА- та Wellness-програми без аюрведичного компонента.

Кожного дня у Shambala Wellness Club можна відвідувати заняття з йоги та дихальних практик. У кожному номері на гостей чекають продезінфіковані килимки для йоги, тож про інвентар можна не турбуватися.

Краса навколо

Клуб Shambala розташований у селі Рожни на березі Десни. Він має охайну територію з ландшафтним дизайном, а зовсім поруч — "дикий" берег ріки з маленькими пляжиками та галявинками, з яких так романтично спостерігати за бурхливою течією Десни, за птахами, що кружляють в небі, за сонцем, що сходить і заходить.

Атмосфера в Shambala Wellness Club сама по собі цілюща. І навіть кілька днів у тиші, красі та турботі про себе дають колосальний ефект. Ви відновлюєтеся, позбуваєтеся тривоги та стресу, стаєте спокійними. Хіба це не те, що всім нам потрібно зараз?

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.