Налягайте на вівсянку та їжте сидячи: американський дієтолог розповіла, яким має бути сніданок сучасної жінки

Читать на русском
Автор
3433
Налягайте на вівсянку та їжте сидячи: американський дієтолог розповіла, яким має бути сніданок сучасної жінки Новина оновлена 05 червня 2023, 08:39

Сніданок – найкраща можливість налаштувати себе на успіх

Крім імбирного чаю вирішити проблему позбавлення від зайвих кілограмів у зв’язку з початком пляжного сезону можуть допомогти й інші ідеї – наприклад, про те, яким має бути сніданок кожної жінки.

Про це в інтерв’ю сайту Eat This, Not That розповіла дієтолог із США Ліза Янг, доктор філософії, автор книги "Нарешті повний, нарешті стрункий".

"Сніданок — це найкраща можливість настроїти себе на успіх. Якщо ви хочете зменшити талію або позбутися зайвого жиру, вибір здорового способу життя на початку дня підтримуватиме вашу мотивацію, коли ви вирушаєте на роботу або на заняття іншими важливими справами. Наявність лише правильних інструментів у цій справі є вірним способом прискорити процес схуднення», — вважає Янг.

Також вона навела кілька важливих рекомендацій щодо схуднення.

Включіть у сніданок білок

Сніданок з високим вмістом білка є ключовим фактором, коли ви намагаєтеся позбавитися черевного жиру, і дослідження говорять про це. Наприклад, одне з досліджень показало, що учасники, які насолоджувалися сніданком із яєць з високим вмістом білка, скинули більше ваги та були більш ситими, ніж учасники, які їли хліб, приготовлений на пару.

"Яйця — чудова їжа для сніданку, яку можна включити до свого раціону , — пояснює Янг. — Вони багаті білком (і містять усі незамінні амінокислоти) і багаті на поживні речовини, забезпечуючи різноманітність поживних речовин. Яйця також можуть допомогти контролювати порції . Ще одним фактором, що сприяє зниженню ваги, є те, що яйця зберігають почуття ситості протягом тривалого періоду часу ".

Зробіть вівсянку одним із основних продуктів харчування

"Овес — хороше джерело розчинної клітковини, яка, як кажуть, уповільнює травлення, — пояснює Янг. — Відмінний спосіб почати ранок — це поєднувати вівсянку з ягодами. Ягоди містять клітковину, а клітковина допомагає контролювати вагу".

Тому необхідно виробити звичку збивати собі на сніданок тарілку вівсяних пластівців — так ви отримаєте здорову порцію клітковини та білка, які допоможуть вам довше залишатися ситим.

Завжди їжте сидячи

Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що сидіння під час їжі може мати великий вплив на ваші зусилля для зниження ваги. Згідно з дослідженням Університету Суррея, опублікованому в Journal of Health Psychology, зайняті жінки, які беруть їжу на винос вранці і їдять "на ходу", можуть наражатися на більший ризик з’їсти більше. Це може спричинити небажані фунти ваги. Дослідження також показало, що вживання їжі під час ходьби призводить до більшого переїдання в порівнянні, наприклад, з насолодою їжею, сидячи та базікаючи з друзями.

Провідний автор дослідження, професор Джейн Огден з Університету Суррея, пояснила: "Їжа на ходу може призвести до того, що люди, які сидять на дієті, переїдають наприкінці дня. Це може бути пов’язано з тим, що ходьба є потужною формою відволікання, яка порушує нашу здатність обробляти вплив їжі, впливає на наш голод. Або це може бути тому, що ходьба, навіть просто коридором, може розглядатися як форма вправ, яка пізніше виправдовує переїдання як форму винагороди”.

Зайве говорити, що якщо ви хочете скинути жир з живота і всю вагу, настав час сповільнитись і сісти. Наступного разу, коли ви подумаєте про те, щоб вибігти з дому і взяти з собою сніданок, виділіть трохи часу, щоб сісти, розслабитися та по-справжньому насолодитися їжею!

Включіть у сніданок клітковину у вигляді свіжих фруктів

Фрукти відрізняються природною насолодою, вражаючою різноманітністю поживних речовин, естетично приємними відтінками і, звичайно ж, чудовим смаком. Фрукти також багаті на клітковину, яка може допомогти вам позбутися жиру і в кінцевому підсумку досягти ідеальної ваги.

Існує безліч досліджень, які пов’язують фрукти з "ефектами боротьби з ожирінням". Більше того, дослідження, проведене Центром серцево-судинних захворювань університету Мічігану, показало, що споживання чорниці може допомогти вам зменшити живіт. Тому подумайте про те, щоб додати до наступного сніданку свіжі фрукти, такі як банани, авокадо, малину, ожину, чорницю, груші або грейпфрути.

Обмежте споживання випічки та зосередьтеся на цільнозернових продуктах

Янг пропонує відмовитися від випічки на сніданок на користь набагато більш здорової альтернативи — цільнозернового хліба з вашим улюбленим горіховим маслом. Все одно буде смачно!

"Цільнозерновий хліб багатий на клітковину, що пов’язано зі втратою ваги, — пояснює Янг. — Дослідження показують, що вживання цільного зерна замість очищеного може допомогти знизити ризик ожиріння".

Крім того, горіхове масло має безліч переваг для здоров’я; це зоряне джерело корисних жирів, білків та клітковини. І, як згадувалося раніше, білок та клітковина сприяють контролю ваги та зберігають почуття ситості ще довго після того, як ви закінчите снідати.

З’їжте трохи насіння льону та чіа

Чи хочеться вам свіжого смузі, зеленого йогурту або пікантного сніданку з кіно, додайте в цю суміш насіння льону та чіа. Ви, швидше за все, навіть не помітите, що вони там є, і вбиратимете безліч корисних властивостей для спалювання жиру, радить експерт.

"Насіння льону і чиа містить жирні кислоти омега-3, які потенційно можуть допомогти у втраті ваги , — пояснює Янг. — Лляне насіння також містить як нерозчинну, так і розчинну клітковину, яка дуже важлива для здоров’я кишечника. Нерозчинна клітковина в лляному насінні допомагає зменшити запори та сприяє здоровій дефекації ”.

Раніше "Телеграф" розповідав, як добитися "преса мрії", накачавши м’язи живота, займаючись лише по 15 хвилин на день.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.