Є п’ять основних симптомів: українцям пояснили, як розпізнати у себе предіабет

Читать на русском
Автор
4297
Як запобігти розвитку цукрового діабету
Як запобігти розвитку цукрового діабету. Фото Колаж "Телеграфу"

Впливати на рівень цукру в крові може велика кількість різних факторів

Цукровий діабет є однією з найгостріших проблем охорони здоров’я у світі. За останні 40 років кількість хворих збільшилася вдвічі. Українцям розповіли, як запобігти розвитку цього захворювання і як розпізнати тривожні дзвіночки предіабету.

У Міністерстві охорони здоров’я України зазначають, що згідно з критеріями МОЗ норма цукру в крові з вени становить до 6,0 ммоль/л включно. Вплинути на рівень цукру в крові можуть такі фактори:

  • стрес;
  • прийом деяких медикаментів;
  • дефіцит сну;
  • низька фізична активність;
  • незбалансоване харчування;
  • спадковість;
  • деякі хвороби;

"Чи можна запобігти розвитку цього підступного захворювання у себе в майбутньому? Так! Однозначно. Якщо своєчасно звернути увагу на певні симптоми, зміни в аналізах та покращити спосіб життя", — йдеться у повідомленні.

Нерідко симптоми предіабету, тобто стану, при якому рівень глюкози в крові вищий за норму, але ще не доходить до діабетичної позначки, бувають досить вираженими та на них слід звернути увагу. Тому планові обстеження — правильний і необхідний крок, щоб не втратити захворювання.

Для довідки:цукровий діабет – це хронічне захворювання ендокринної системи, у якому визначається підвищення рівня глюкози у складі крові. Воно з’являється у випадку, якщо підшлункова залоза не виробляє достатню кількість інсуліну або якщо організм не спосіб ефективно використовувати інсулін, що виробляється. Інсулін – гормон, який регулює рівень глюкози у крові.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що вчені з Тайванського національного університету створили штучну шкіру, яка допомагає швидше загоювати рани.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.