Названо продукт, який знижує рівень цукру в крові, але за однієї умови

Читать на русском
Автор
16569
Дівчина з яблуком (тематичне фото)
Дівчина з яблуком (тематичне фото)

Вживати продукт у їжу потрібно за півгодини до обіду або вечері

Діабет – хвороба, яка серйозно змінює життя людини та диктує їй свої вимоги щодо харчування.

У той же час навіть за високого рівня цукру в крові людина може пристосуватися до цього захворювання і вести більш-менш нормальний спосіб життя. Про це йдеться у результатах дослідження, яке було опубліковано у спеціалізованих медичних ЗМІ, пише Express.

Виявляється, рівень цукру в крові можна знизити приблизно вдвічі, якщо харчуватися білим рисом, а за півгодини до цього з’їдати одне-два яблука.

Такі дані були отримані в результаті дослідження, в якому брали участь 18 молодих жінок.

Вони тричі в день їли саме такі страви: яблуко, рис чи все разом.

Виявилося, що коли люди вживали за 30 хвилин до їжі (білого рису) яблука, то у них на 50% знижувався iAUC0-120, на 51,4% — середнє пікове значення, на 52,6% — глікемічне відхилення за 240 хвилин.

При вживанні перед білим рисом цукрового розчину з тим самим вмістом цукру, що й у яблуці, пікове значення знизилося на 29,7%, а глікемічне відхилення – на 31,6%.

Тому яблуко перед їдою виявилося більш ефективним для зниження рівня цукру в крові. Підтверджують подібну властивість яблука — здатність знижувати показники цукру в крові — й інші наукові дослідження.

Також за діабету не менш важливо вести правильний спосіб життя, визначаючи моменти, коли можна займатися спортом.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.