На початку грудня Землю накриють магнітні бурі: названі дати

Читать на русском
Автор
4677
Магнітна буря
Магнітна буря. Фото cxid.info

З новим місяцем прийдуть і нові магнітні бурі

Остання магнітна буря в листопаді знаходиться в самому розпалі, проте фахівці попереджають про нові обурення геомагнітного поля, що вже наближаються.

Так, за даними сайту спостереження за космічною погодою Space Weather, вже на початку грудня нашу планету знову накриють магнітні бурі. Повідомляється, що до Землі прямує потік сонячного вітру, який досягне нашого будинку 1-2 грудня. Однак геомагнітна активність у ці дні не буде сильною – клас G1 (слабка).

Зазначимо, що у ці дні вплив магнітних бур на собі можуть відчути літні, метеозалежні та вагітні. Крім того, обережність необхідно проявляти людям з хронічними захворюваннями, ослабленою імунною та проблемами із серцево-судинною системами.

Багато з цих громадян можуть відчути: біль у ділянці голови, серця, суглобів і спини, нездужання, дратівливість, депресію та швидку стомлюваність.

Що таке магнітна буря

Магнітними бурями називають обурення геомагнітного поля тривалістю від кількох годин до кількох діб. Вони утворюються, коли в околиці Землі врізаються обурені потоки сонячного вітру та взаємодіють із магнітосферою нашої планети.

Нагадаємо, раніше ми писали про кілька порад, які допоможуть покращити своє самопочуття взимку.

Також ми повідомляли, як протриматися здоровим до весни.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.