Декілька простих порад по осінньому меню допоможуть подбати про своє здоров’я
З настанням холоду наш організм перебудовується, починає витрачати більше енергії, яка залежить від того, що і як часто ми їмо. Щоб не завдати шкоди своєму здоров’ю, необхідно стежити за раціоном, не виснажувати себе дієтами, але також і не переїдати.
Дієтолог Світлана Фус розповіла у своєму блозі в Instagram про те, як правильно харчуватися восени, щоб подбати про імунітет, стан шкіри, нормальну роботу травної системи, і, звичайно, щоб не набрати за зиму зайві кілограми.
"Наше харчування протягом року має бути різноманітним і включати овочі, фрукти, каші, хліб, бобові, м’ясо з рибою та яйцями, молочні продукти, олії, горіхи та, звичайно ж, воду. Всі ці продукти доступні нам цілий рік. Тому зробити наше харчування корисним не буде проблемою, якщо заздалегідь продумати та внести певні зміни до осіннього меню", — зазначила Світлана Фус.
Декілька порад від дієтолога про те, як правильно харчуватися восени:
• Дотримання режиму
У холодну пору року дуже важливо не допускати гострого голоду. Коли людина вживає недостатню кількість їжі і відчуває голод, з’являється втома, сонливість і починає мерзнути. Цього можна уникнути, не пропускаючи їди — сніданок, обід і вечеря. Тоді їжа дає приплив енергії, а також підвищується працездатність.
• Білки, жири та складні вуглеводи в раціоні
Коли людина вживає недостатню кількість білкової їжі, її імунітет слабшає, змінюється гормональне тло, шкіра втрачає тонус. Щоб цього не сталося, до свого раціону варто включити в харчування легкозасвоюваний білок. Наприклад, до меню ідеально підійде куряче м’ясо. З нього можна приготувати різноманітні страви на кожен день. Найкраще м’ясо тушкувати, варити або запікати. У такому разі воно добре насичує та не перевантажує шлунок. Повноцінний склад білка, своєю чергою, забезпечить амінокислотами імунну систему людини.
• Температура їжі
Температура їжі, яку ми вживаємо, вкрай важлива, оскільки з настанням холодів дуже потрібно, щоб "обігрів" був ще й зсередини. Тобто рекомендується до вживання тепла їжа, а також вода.
Раніше повідомлялося, як приготувати курку, щоб вона була соковитою.
Також "Телеграф" писав про те, як частина продуктів може викликати в організмі запалення та що з цим робити.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.