На випадок ядерної катастрофи: чи потрібно пити йодид калію дітям

Читать на русском
Автор
2580
На випадок ядерної катастрофи: чи потрібно пити йодид калію дітям

У якому разі треба давати дитині йодид калію

На тлі посилення ядерних загроз російського диктатора володимира путіна, в Україні вирішили нагадати громадянам про те, що треба робити у разі виникнення подібних загроз, а заразом відповісти на низку хвилюючих питань.

Зокрема, Центр стратегічних комунікацій на підставі рекомендацій профільного підрозділу ДСНС навів пам’ятку про те, чи треба дітям проходити йодопрофілактику у разі застосування "брудної бомби", ядерної зброї або катастрофи на АЕС.

Зокрема, там наголосили, що профілактика проводиться лише у випадку, коли радіація викликана радіоактивним йодом, а от у разі використання "брудної бомби" пити йодид калію не можна, оскільки це може лише посилити ситуацію.

Також немає сенсу приймати його заздалегідь, тобто у будь-якому випадку проводити йодопрофілактику можна лише після офіційного оповіщення

Що стосується дітей, то у відомстві наголосили, що в їхньому випадку треба дотримуватись дозування:

  • 16 мг для немовлят до 1 місяця;
  • 32 мг для дітей віком від місяця до 3 років;
  • 62,5 мг для дітей віком від 3 до 12 років;
  • 125 мг для підлітків віком від 12 до 18 років. Втім, це дозування застосовується і для дорослих до 40 років, а також вагітних жінок та матерів-годувальниць.

Як повідомлялося раніше, впливова британська газета The Times із посиланням на джерела в обороні повідомила, що росія має намір демонстративно підірвати ядерну зброю на кордоні з Україною під час навчань. На думку аналітиків, на такий крок путін йде, щоб залякати США та Європу та змусити їх відмовитися від підтримки нашої країни.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.