Як зняти зубний біль: прості поради

Читать на русском
Автор
2306
Зубний біль може статися у кожного Новина оновлена 07 серпня 2022, 03:36
Зубний біль може статися у кожного

Полегшити біль можна в домашніх умовах

Зубний біль є одним із найнеприємніших видів болю, який може вражати людину. Щоб повністю її позбутися необхідно звернутися до стоматолога, проте якщо такої можливості немає, то можна скористатися простими засобами, які дозволять тимчасово зняти болючі відчуття.

Як пише Healthline з посиланням на стоматолога, доктора Крістіну Франк, є кілька засобів, які допоможуть знизити болючі відчуття в домашніх умовах.

Сольовий розчин

Солона вода допомагає тимчасово зняти біль, а також сприяє загоєнню ранок та знімає запалення ясен. Приготування розчину дуже просте – треба взяти половину чайної ложки солі на пів склянки теплої води та розмішати. Цим розчином треба полоскати рот протягом двох хвилин тричі на день.

Содовий розчин

Якщо солі в будинку не знайшлося, то можна використовувати соду, яка має антибактеріальні засоби та дозволяє боротися із зубним нальотом. Співвідношення соди та води таке саме, як і в попередній раді – половина чайної ложки соди на пів склянки води. Полоскати рот треба мінімум п’ять хвилин двічі на день.

Ефірні олії

Орегано, чебрець або гвоздика теж можуть допомогти з болем, проте використовувати ефірні олії можна лише у розбавленому вигляді.

Для зняття запалення можна розвести кілька крапель ефірної олії на 30 мл олії-носія. Отриману рідину варто нанести на ватний диск і прикласти до запаленого місця на кілька хвилин. Після цього диск варто зняти, а через 10 хвилин після цього треба прополоскати рот водою. Процедуру варто повторювати тричі на день.

Крім того, можна додати кілька крапель олії у склянку теплої води та полоскати сумішшю рот.

Перекис водню

Для досягнення протизапального ефекту варто розмішати перекис водню (3%) з водою в рівних частках та обережно прополоскати рот. Це допоможе не лише боротися з бактеріальним запаленням, а й зменшити кровотечу ясен та боротися із зубним нальотом.

Холодний компрес

Спосіб, який допоможе зняти біль і напухання ясен дуже простий, варто лише обернути кубик льоду в сухий рушник і прикладати до шкіри біля ураженого місця на кілька хвилин з 15-хвилинним інтервалом.

Полоскання олією

Вважається, що полоскання рота олією може допомогти при кровотечі ясен, неприємному запаху з рота та бактеріях. Для цього підійдуть сира кокосова, кунжутна або оливкова олія.

Полоскання проводиться вранці перед сніданком. Для цього треба набрати в рот столову ложку олії та енергійно полоскати протягом 20 хвилин. Потім його варто виплюнути.

Часник

Ця рослина вважається природним антибактеріальним засобом. Зубок часнику варто роздавити в пасту, а потім прикладати до зуба кілька разів на день до зникнення болю.

Варто наголосити, що народні засоби мають бути в арсеналі будь-якої людини, проте вони гарантують лише тимчасове полегшення стану. А ось візит до стоматолога надовго відкладати не можна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, про які хвороби може свідчити неприємний присмак у роті та через що він взагалі може з’являтися.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.