Пухирі та отруєння: біолог розповів, чим небезпечні укуси сонечка

Читать на русском
Автор
1028
Сонечко
Сонечко

Сонечка можуть напасти на людину в період розмноження, проте зазвичай вони миролюбні стосовно людей

Українці знають, що сонечка є дуже корисними комахами, які допомагають садівникам у боротьбі зі шкідниками. Однак попри свій не найагресивніший характер, ці жуки є активними хижаками і в певних умовах можуть навіть атакувати людину.

Як розповів біолог і натураліст Ілля Гоміранов, сонечка в основному харчуються попелицею та іншими дрібними безхребетними, а тому не дивляться на людину, як на їжу. Водночас він зазначив, що в період розмноження вони можуть ставати особливо голодними та агресивними.

Саме в цей період і фіксуються випадки нападу сонечок на людей.

Технічно шкоду людині завдають не укуси, а їдка гемолімфа, що виділяється з колінних зчленувань. Через те, що в її складі є кантаридин, при контакті зі шкірою вона може призвести до утворення великих пухирів. Крім того, при попаданні в організм ця гемолімфа здатна навіть спричинити отруєння.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чим небезпечні воші у волоссі, які хвороби вони викликають і як їх можна позбутися.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.