Путін помирає? Чи варто сподіватись на численні діагнози, які приписують диктатору

Читать на русском
Автор
1139
володимир путін
володимир путін

Світ бажає російському автократу смерті чи не від самого початку його правління, виявляючи це через "діагнози", які буцімто приписують йому спецслужби та преса. Чи може якийсь із них його нарешті доконати? Давайте розбиратись.

У той час, коли в російського диктатора володимира путіна помічають ознаки політичної агонії, не вщухають розмови довкола стану його здоров’я. Головний терорист світу виглядає геть кепсько і часом поводиться настільки дивно, що уникнути розмов про це просто неможливо. Чутки про погане здоров’я супроводжують путіна від самого його приходу до влади. Його особа та зухвала поведінка викликають у світі стільки негативних емоцій, що йому приписують найрізноманітніші діагнози, щоби хоч якось пояснити неспровоковане хамство і потішити себе думкою, що скоро світ буде позбавлений від його неприємної присутності з природних причин. "Телеграф" проаналізував довгий список хвороб, які "знаходили" у володаря кремля, і з те, чи дійсно вони в змозі добити його у найкоротші терміни.

Саркома

Рак сполучної тканини, зокрема кісткової, є хворобою, найбільше притаманною білим людям похилого та старечого віку, хоча в цілому зустрічається нечасто – всього 1% від усіх злоякісних пухлин. Про те, що путін страждає на цю форму раку, чутки ходять не перший десяток років. Саме на саркому вже давно списують його несиметричну ходу і неприродні пози, котрі свідчать про сильний біль. Що путін страждає саме на саркому кісток днями розповідав радник голови Офісу президента України Олексій Арестович. Він розповів, що знає про цей "діагноз" з 2020 року. Агресивна саркома дійсно може досить швидко звести людину в могилу.

Рак щитоподібної залози

Що кремлівський диктатор може бути хворим на цю форму раку, свідчить розслідування російського незалежного видання "Проект". Його журналісти стверджують, що путіна постійно супроводжує хірург-онколог, який є вузькопрофільним фахівцем саме щодо питання раку щитовидки, причому конкретно у людей похилого віку. До симптомів раку щитоподібної залози відносять, зокрема, часте покашлювання, а путін періодично хекає на публіці у кулачок. Тому до його медичного пулу входять також отоларингологи (ЛОРи). Ще одна побічна ознака, яка свідчить на користь раку щитовидки – одутлий і набряклий вигляд російського президента. Дехто списує це на захоплення диктатора уколами ботоксу, буцімто він створив собі образ справжнього мачо і тому жадає зберегти моложавий вигляд і часто перебирає із "уколами краси". Але таке розпухання обличчя можуть давати гормональні препарати, якими, окрім іншого, лікують рак щитовидки. Погана новина – із цим захворюванням можна жити досить довго. Десятиліттями, за умови вдало проведеної операції та строгого дотримання лікарських рекомендацій.

володимир путін
володимир путін виглядає одутлим і набряклим

Рак підшлункової залози

А це вже "діагноз" путіна зі значно більш оптимістичним прогнозом. Люди його вікової категорії, особливо чоловіки, мусять періодично робити УЗД органів черевної порожнини, щоби упіймати рак підшлункової залози на ранній стадії, бо він дає про себе знати симптомами, коли зробити уже практично нічого не можна. На початку червня у ЗМІ з’явилась новина, що путіна готують до операції із видалення пухлини у підшлунковій.

Прогноз виживання у річній перспективі з таким діагнозом становить приблизно 20%. Неназвані кремлівські "інсайдери" навіть стверджували, що російська верхівка готує сценарії передачі влади на випадок смерті путіна від раку підшлункової. Втім, цю форму злоякісного новоутворення диктатору приписували ще у 2015 році, а він і досі живий.

Рак крові

Злоякісну хворобу крові "діагностували" путіну британські журналісти з посиланням на джерело у ФСБ на початку червня. За даними цього джерела, через рак крові диктатор втрачає зір, мучиться головними болями і в нього тремтять кінцівки. Втім, вдягати окуляри путін не поспішає через свій безмежний мачізм, який не прощає будь-які прояви старішання чи погіршення здоров’я. Тому йому доводиться читати всі свої промови з суфлера, куди текст подається величезними літерами. Раком крові пояснюють і бажання очільника ерефії хапатись за предмети, як то стіл чи бильця крісла – так він буцімто маскує тремор. Прихильники цієї версії дають бункерному діду до 2-3 років життя.

Деменція

Це старече порушення роботи мозку, яке призводить до проблем із пам’яттю (їх ще хибно називають склерозом) та мисленням. Воно також характеризується розпадом особистості, який може призводити до психічних розладів, зокрема до надмірної агресивності. путін, якому цієї осені можливо виповниться 70 років, цілком вписується у групу ризику за цим захворюванням. Одним із проявів старечої деменції путіна, окрім патологічної ненависті та безжальності, вважають його бажання максимально дистанціюватись від людей – до смішного довгий стіл для прийому гостей, двотижневий карантин для всіх, хто наближається до диктатора і навіть його бажання вивозити усі свої екскременти під час зарубіжних поїздок можна віднести до проявів цієї хвороби. Втім, навіть тяжка деменція сама по собі не призводить до смерті, тож чекати, що старече слабоумство доконає путіна, не варто.

Хвороба Паркінсона

Ще одна стареча хвороба у "букеті" путіна – це нейродегенеративний процес, який характеризується порушеннями рухової активності та тремором (тремтінням) – хвороба Паркінсона. Те, що путін при ходьбі розмахує тільки однією рукою, постійно і з часом все активніше чеберяє ногами, а також намагається приховати тремтіння кистей, списують на паркінсонізм. Особливо ці мимовільні рухи помітні на запису із зустрічі путіна з білоруським узурпатором олександром лукашенком у квітні цього року. Добра (у цьому випадку) новина – паркінсонізм незворотній і невиліковний процес. Погана – сам по собі він не смертельний і може мучити людину десятиліттями.

Травма хребта

У почет лікарів, які час від часу супроводжують путіна, постійно входять нейрохірурги. Це пов’язують з ймовірною травмою хребта диктатора, яка спричинила проблеми зі спинним мозком. Говорять навіть про пухлину. Те, що російський диктатор міг сильно пошкодити спину, може випливати з його любові до активного способу життя. Дзюдо, хокей, їзда верхи, дайвінг і навіть польоти на дельтаплані з журавлями – все це може обернутись травмою спини. Це один із найстаріших "діагнозів" путіна, який йому поставили через особливості ходи ще у ранні роки його правління. Якщо така проблема зі здоров’ям у нього дійсно є, то покладати на неї якісь сподівання не варто – за стільки років спина не доконала очільника кремля, навряд чи доконає тепер.

Синдром Аспергера

Американські ЗМІ ще у 2015 році стверджували, посилаючись на буцімто дані Пентагону від 2008 року, що у путіна синдром Аспергера. Це розлад аутистичного спектру, який, втім, не призводить до затримок розвитку, залишаючи людині шанси на соціалізацію та успіх у житті. Цей синдром абсолютно точно діагностований у мільярдера Ілона Маска. Якщо порівняти його з путіним, то можна помітити деякі спільні риси – відчутна незграбність у рухах, дивні інтонації та паузи при мовленні, невдалі та недоречні жарти, одержимість певними темами (космосом у Маска і завоюваннями земель у путіна). Втім, коли йдеться про психічні розлади та особливості, важливо пам’ятати, що такий діагноз може поставити лише спеціаліст при близькому безпосередньому спілкуванні. Якими б переконливими не були особливості поведінки людини, вони самі по собі не можуть бути критеріями оцінки стану психіки.

Наразі кремль всіляко намагається відповідати на такі теорії про стан здоров’я путіна, влаштовуючи йому, зокрема, тривалі виступи – такі як промова перед учасниками Петербурзького економічного форуму чи звернення до випускників військових вишів. На них потім посилається речник диктатора дмитро пєсков, кажучи, мовляв, чи змогла би тяжко хвора людина витримати таке навантаження. Втім, пряму лінію путіна з журналістами цього року чомусь скасували. Так чи інакше, адекватний прогноз ходу хвороби може дати лише лікар, який особисто оглянув пацієнта. А інформація у ЗМІ може бути не більше, ніж звичайним wishful thinking – видаванням бажаного за дійсне.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.