Названо три найнебезпечніші маринади для шашлику

Читать на русском
Автор
3449
Важливо не зіпсувати м’ясо маринадом
Важливо не зіпсувати м’ясо маринадом. Фото 24 канал

Щоб шашлик був смачним, а не шкідливим, дотримуйтесь кількох простих правил при маринуванні

При підготовці до пікніка з шашликами важливо не тільки правильно вибрати м’ясо, а й не помилитися з маринадом. Помилки у виборі маринаду можуть зіпсувати смак шашлику, а що ще гірше – завдати шкоди вашому здоров’ю.

"Телеграф" розповідає, які маринади для шашлику краще не вибирати і що з інгредієнтів може бути небезпечним для здоров’я. На основі думок дієтологів, виділяємо три найнебезпечніші маринади для шашлику.

Майонез

Дієтологи буквально в один голос закликають відмовитися від магазинного майонезу і вже тим більше не використовувати його для маринування м’яса. Як пояснює дієтолог Ірина Морозова в коментарі для "ГолосUA", при дії високих температур майонез виділяє шкоду — канцерогенні речовини. Крім того, від такої кількості жирів ви точно не отримаєте будь-якої користі.

Кисломолочні продукти

Кефір або інші кисломолочні продукти не підходять для маринування м’яса на шашлик. Згідно з коментарем лікаря-дієтолога Олександра Кириленка для OBOZREVATEL, в жодному разі не залишайте м’ясо "добре промаринуватися" на добу: так повноцінні білки і залізо втрачають корисні властивості.

Готові маринади

Не варто заощаджувати час і купувати готові маринади, у яких використовується цукор чи штучні інгредієнти. Як пише healthline, назвати корисними такі варіанти не можна. Більше того, ми не завжди можемо бути впевненими у складі подібних заправок. Спробуйте зробити найбільш прості маринади з оцтом, олією, вином чи лимонним соком, а також травами та спеціями на ваш вибір. Додаткова перевага багатьох трав і спецій – корисні антиоксиданти.

До речі, "Телеграф" ділився рецептом найкориснішого маринаду. А ще ми писали про те, який несподіваний, але дуже простий інгредієнт додасть вашому маринаду для шашлику пікантності.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.