На Україну чекає сплеск захворюваності: 7 симптомів, з якими потрібно терміново бігти до лікаря

Читать на русском
Автор
2181
Війна неминуче несе із собою спалахи хвороб
Війна неминуче несе із собою спалахи хвороб

Епідемії в Україні відбуватимуться і після завершення бойових дій

Через війну в Україні підвищуються ризики поширення різних інфекційних хвороб, включаючи холеру, туберкульоз, ботулізм та інші. Втім, для всіх їх є низка ознак, які явно свідчать про те, що настав час йти до лікаря.

Як розповів у бліцінтерв'ю "Телеграфу" головний санітарний лікар України Ігор Кузін, під час війни спалахи захворювань є звичайним явищем, а ситуація погіршується навіть із неінфекційними хворобами.

"Досвід інших країн показує, що епідемії можуть виникати протягом п’яти років після завершення бойових дій", — сказав він.

За словами Кузіна, є низка загальних для інфекційних захворювань симптомів, які не можна ігнорувати, а варто одразу ж бігти до лікаря. Серед них:

  • постійний кашель протягом трьох тижнів та більше;
  • підвищена температура тіла понад три дні або якщо вона піднялася вище за 39,5 градуса;
  • біль у грудній клітці;
  • біль в шиї;
  • блювання;
  • висип;
  • свербіж.

Він зазначив, що якщо у людини виникли подібні симптоми, то варто негайно звертатися до лікарні, при цьому зараз для цього не обов’язково навіть мати декларацію з лікарем.

Більше про те, чи слід очікувати спалахів інфекційних захворювань в Україні і які ще загрози для здоров’я несе війна, читайте у матеріалі "Телеграф": Захворюваність під час війни зростає з трьох причин, — головний санлікар України Ігор Кузін

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.