Легалізація медичної коноплі в Україні: Кабмін прийняв рішення

Читати російською
Автор

Контроль за препаратами на основі канабісу обіцяють жорсткий

У вівторок, 7 червня, Кабмін підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Передбачається, що документом регулюватиметься обіг рослин коноплі в медичних, промислових цілях та науково-технічній діяльності.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на власній сторінці у Facebook. Голова МОЗ зазначив, що це дасть змогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями та посттравматичними розладами отримувати необхідне лікування.

Перевірені новини про війну і не тільки — у нашому Telegram

"Ми розуміємо негативні наслідки війни на стан психічного здоров’я. Ми розуміємо кількості людей, які будуть потребувати медикаментозного лікування внаслідок цього впливу. І ми розуміємо, що немає часу чекати. Тому вже зараз ми підготували законодавче підґрунтя для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва", — повідомив Віктор Ляшко.

При цьому міністр вказав, що контроль над вирощуванням канабісу, виробництвом й реалізацією препаратів на його основі буде жорстким.

Ляшко додав, що препарати на основі канабісу у світі використовуються на зменшення болю, спазмів, судом м'язів, при лікуванні анорексії, посттравматичних стресових розладів (ПТСР) та тривожних розладів. Також такі ліки застосовуються при епілепсії, глаукомі, псоріазу, паркінсонізму та навіть розсіяного склерозу. А інше їх важливе завдання — полегшення болю та страждань важкохворим на онкологію, ВІЛ та паліативні хвороби.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Телеграфу" розповів про загрози виникнення інфекційних захворювань у тимчасово окупованих містах, підвищені виплати медикам під час війни, новий штам ковіду та загрозу мавпячої віспи для України.