Чому не можна маринувати шашлик у майонезі: названа головна небезпека

Читать на русском
Автор
4251
Щоб приготувати соковитий та смачний шашлик, важливо правильно замаринувати м’ясо перед смаженням
Щоб приготувати соковитий та смачний шашлик, важливо правильно замаринувати м’ясо перед смаженням

Такі маринади можуть зашкодити вашому здоров’ю.

На вулиці вже постійно тепло, а це означає, що як мінімум на одну "перешкоду" для вилазки на природу менше. Залишилося лише зібрати друзів, вибрати день та замаринувати м’ясо. А щоб шашлик точно вдався треба вміти правильно вибирати м’ясо, а також правильно його маринувати, бажано при цьому уникаючи небезпечних рецептів.

"Телеграф" розповідає, який маринад є найнебезпечнішим для шашликів, а на який краще звернути свою увагу.

Дієтолог Ірина Морозова в коментарі для Голос.ua зазначила, що одним із найнебезпечніших компонентів для маринаду для шашлику є майонез. Попри те, це один із найпопулярніших маринадів, його краще не використовувати, щоб не нашкодити здоров’ю шлунка, кишківника, а також нирок.

Все тому, що при нагріванні майонез починає виділяти канцерогенні речовини, які дуже шкідливі для організму. Зазначимо, що при тривалому впливі на організм канцерогени можуть спричинити рак та інші злоякісні пухлини, а також доброякісні новоутворення.

Також не рекомендується використовувати для маринадів оцет і кефір, адже вони перешкоджають засвоєнню заліза та білка та негативно впливають на ШКТ.

Рецепт корисного маринаду

Лікар-дієтолог Маргарита Корольова радить не купувати вже готове замариноване м’ясо для шашлику та робити маринад самостійно. Найкращими для маринування є гранатовий сік, фрукти, ягоди, а також мінералка або червоне сухе вино.

Раніше "Телеграф" розповідав, з якими харчовими продуктами шашлики не можна в жодному разі.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.