Скоро Землю накриє сильна магнітна буря: коли чекати та як до неї підготуватися

Читать на русском
Автор
5968
У небезпечні дні дуже обережними варто бути сердечникам
У небезпечні дні дуже обережними варто бути сердечникам

Під час магнітних бур можливі сильні головні болі та загальна слабкість організму.

Останній місяць весни 2022 року вирішив не щадити жителів планети, особливо метеозалежних, і приніс собою крім тепла ще й підвищену сонячну активність — магнітні бурі. Нагадаємо, що в такі дні може спостерігатися погіршення самопочуття, тому важливо в цей період бути максимально уважними до свого здоров’я.

Коли очікуються магнітні бурі, які дні будуть найнебезпечнішими і як уберегтися від геомагнітного впливу — читайте у матеріалі "Телеграфа".

Календар магнітних бур на травень 2022

Перша половина місяця досить спокійна, а ось після 13-го числа геомагнітна обстановка буде напруженою. Потужні коливання очікуються до середини місяця, 13-15 травня, які триватимуть до двадцятих чисел і відповідатимуть 3-5 балам. Також невелике вагання очікується 20 травня.

Найсильніша буря у 5 балів очікується 24 травня. Проте її "відлуння" турбуватиме мешканців планети ще три дні — до 27 травня включно.

Календарь магнитных бурь на май 2022
  • Магнітна буря виникає внаслідок спалаху на сонці, що провокує потужний викид протонів і електронів у космос, які, володіючи потужним зарядом, впливають на магнітні поля Землі. Таким чином, підвищена активність на Сонці провокує обурення (реакцію) магнітного поля нашої планети, тим самим створюючи магнітні бурі.

Магнітні бурі у травні 2022: як уберегти своє здоров’я

У дні підвищеної сонячної активності може погіршуватися самопочуття та загостритися такі симптоми, як: головний біль; підвищення артеріального тиску; аритмія; загальна слабкість і навіть можлива непритомність. Також можуть загостритись хронічні захворювання.

Щоб уникнути неприємних наслідків та полегшити свій стан потрібно:

  • приймати контрастний душ;
  • більше гуляти на свіжому повітрі;
  • добре висипатись;
  • уникати стресів та перенапруги;
  • бажано відмовитися від алкоголю, кави та куріння та не зловживати жирною, гострою та солоною їжею;
  • пити більше води, м’ятний чай, натуральні компоти та морси;
  • небажано у цей день займатись спортом;
  • бажано запастись необхідними ліками, щоб можна було полегшити свій стан.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, на яку погоду чекати в Україні в травні 2022 року: синоптики обіцяють дуже багато дощів.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.