Чому не можна маринувати шашлик у майонезі: названо смертельну небезпеку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 900
Популярний маринад на основі майонезу може нести серйозну загрозу здоров’ю
Головний вибір весняних та літніх свят – це вибір шашлику. Звичайно, смажене м’ясо на мангалі — не найздоровіша та найкорисніша їжа. А зробити його ще шкідливішим можна і за допомогою неправильного маринаду.
Дієтолог Ірина Морозова розповіла, який спосіб маринування шашликів вважається найгіршим.
За словами лікаря, найгіршим, але й популярним є маринад на основі майонезу. А все через те, що при дії високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини.
Канцерогенні речовини (канцерогени) — хімічні сполуки, здатні при впливі на організм викликати рак та інші злоякісні пухлини, а також доброякісні новоутворення.
Крім того, за словами дієтолога, небажаним маринадом для шашлику також є оцет, який негативно впливає на шлунково-кишковий тракт і при частому вживанні викликає хвороби нирок, і кефір, який перешкоджає засвоєнню білка та заліза.
Раніше "Телеграф" розповідав, з якими продуктами харчування їсти шашлики не можна в жодному разі.
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.