Чому не можна маринувати шашлик у майонезі: названо смертельну небезпеку

Читать на русском
Автор
900
Названо небезпечні маринади для шашлику
Названо небезпечні маринади для шашлику

Популярний маринад на основі майонезу може нести серйозну загрозу здоров’ю

Головний вибір весняних та літніх свят – це вибір шашлику. Звичайно, смажене м’ясо на мангалі — не найздоровіша та найкорисніша їжа. А зробити його ще шкідливішим можна і за допомогою неправильного маринаду.

Дієтолог Ірина Морозова розповіла, який спосіб маринування шашликів вважається найгіршим.

За словами лікаря, найгіршим, але й популярним є маринад на основі майонезу. А все через те, що при дії високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини.

Канцерогенні речовини (канцерогени) — хімічні сполуки, здатні при впливі на організм викликати рак та інші злоякісні пухлини, а також доброякісні новоутворення.

Крім того, за словами дієтолога, небажаним маринадом для шашлику також є оцет, який негативно впливає на шлунково-кишковий тракт і при частому вживанні викликає хвороби нирок, і кефір, який перешкоджає засвоєнню білка та заліза.

Раніше "Телеграф" розповідав, з якими продуктами харчування їсти шашлики не можна в жодному разі.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.