Топ-3 найнебезпечніших маринадів для шашлику

Читать на русском
Автор
655
Який маринад є найнебезпечнішим для шашликів
Який маринад є найнебезпечнішим для шашликів

Щоб шашлики не завдали шкоди організму, їх потрібно правильно готувати

Попереду травневі свята, а це означає, що починається шашличний сезон. Посидіти з друзями на природі — це відмінний спосіб відволіктися і відпочити, однак такі пікніки тануть у собі багато небезпек: від несвіжого м’яса до небезпечного маринаду. Щоб не завдати шкоди організму, важливо знати, як правильно готувати шашлик.

"Телеграф" розповідає, який маринад є найнебезпечнішим для шашликів, а який краще звернути свою увагу.

Дієтолог Ірина Морозова в коментарі для Голос.ua виділила три основні компоненти для маринаду шашликів, які краще не використовувати, адже вони можуть сильно нашкодити здоров’ю. Вони негативно впливають на здоров’я шлунка та кишківника, а також можуть зашкодити ниркам.

Топ-3 найнебезпечніших маринадів для шашлику:

  • майонез – при нагріванні він стає канцерогеном і містить велику кількість жирів.
  • оцет — негативно відбивається на здоров’ї шлунка та кишківник.
  • кефір — молочка не дає білку та залізу з м’яса нормально засвоюватися.

Корисні маринади для шашлику

Нутриціолог Світлана Хохолкова на своїй сторінці в Інстаграм розповіла, як пережити шашличний сезон без шкоди для фігури та здоров’я, та назвала кілька корисних маринадів для шашлику, які пошкодують ваше здоров’я.

Найкорисніший маринад для шашлику вважається на основі:

  • лимонного соку
  • цибулі
  • оливкової олії
  • помідорів
  • мінеральної води
  • ківі

Також нутриціолог радить додавати в маринад прянощі та різні спеції та трави. Деякі з них прискорюють метаболізм та сприяють більш інтенсивному спалюванню жиру.

Зазначимо, що можливо на пікнік не вдасться вибратись і через погодні умови. Раніше "Телеграф" писав, що у травні на суттєве потепління розраховувати не варто, а температура в більшості регіонів не підійматиметься вище +18…+21. Крім того, останній місяць весни не порадує і сонячними днями, а ось чого вистачатиме, так це опадів, особливо в останні два тижні.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.