Все дуже просто: експерт зі сну відкрив лайфхак, як заснути швидше

Читать на русском
Автор
Замість грілки можна використати ванну або просто попарити ноги
Замість грілки можна використати ванну або просто попарити ноги

Якщо Ви з тих людей, хто довго крутиться у ліжку, цей спосіб може Вам допомогти

Сон — невід’ємна і дуже важлива частина життя будь-якої людини, і тому дуже важливо для гарного настрою та самопочуття добре висипатися. Деякі роблять спеціальні дихальні вправи, але є інші способи.

Про одного з них експерт зі сну, співзасновник Beingwell Джеймс Вілсон розповів The Sun, повідомляє "Телеграф".

За його словами, незадовго до сну можна наповнити грілку теплою водою і покласти на неї ступні, — внутрішня температура тіла трохи підніметься, а потім опуститься, коли Ви трохи спітнієте, внаслідок чого буде простіше розслабитися і заснути.

Оптимально зігрівати ноги під час перегляду чогось "легкого" по телевізору.

При цьому не обов’язково використовувати грілку, — той же ефект буде досягнутий, якщо Ви просто приймете душ або зробите ванну для ніг перед сном.

Було проведено дослідження, в якому взяли участь 15 дорослих людей, які страждали через проблеми зі сном, і результати показали, що 40-хвилинна ванна для ніг знизила частоту їх нічних пробуджень.

Як повідомляв "Телеграф", також можна швидше заснути, якщо просто вдягнути шкарпетки на ноги перед сном, проте цей метод може й зашкодити.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.