Перехворілі коронавірусом масово заражаються знову "Омікроном": хто в групі ризику

Читать на русском
Автор
8224
Групи ризику під час зараження штамом "Омікрон"
Групи ризику під час зараження штамом "Омікрон". Фото https://molbuk.ua/

Хвороба швидко поширюється через свою заразність і інфікує людей, які вже встигли вилікуватися від ковіду

Нововідкритий штам коронавірусної інфекції під назвою "Омікрон", який лише кілька місяців тому вперше виявили у Південній Африці, продовжує активно "захоплювати" світ, демонструючи все більшу заразність у порівнянні з вже відомою Дельтою. Згідно з результатами досліджень, дві третини пацієнтів, у яких виявлено саме нову мутацію, вже хворіли на ковід.

Як повідомляє видання BBC, такі висновки були отримані на базі дослідів React, де на питання тестів відповіли тисячі жителів Англії.

Інформація МОЗ України про COVID-19 та вакцинацію для пацієнтів та медиків

Зараз вчені насамперед намагаються з'ясувати, хто перебуває в зоні найбільшого ризику підхопити коронавірус вдруге. Проте ті дані, котрі вже були отримані, свідчать, що найбільш уразливими до "Омікрону" є медичні працівники, великі родини, де всі члени живуть під одним дахом та інші громадяни, які постійно перебувають у великому скупченні людей.

На думку вчених це відбувається через велику заразність мутованого штаму, який, на перший погляд, може здатися звичайною застудою. Тож, відчувши в себе прояви ГРВІ, люди не поспішають проходити ковід-тестування, аби виявити у себе інфекцію та продовжують жити повноцінним життям, "ділячись" хворобою з іншими.

Згідно з наявними даними також відомо, що двоє з кожних трьох, а це 65% інфікованих реципієнтів, повідомляли, що раніше вони вже мали позитивний результат на коронавірус. При цьому більшість з них інфікувалися повторно.

Рекомендація ВООЗ для населення у зв’язку з пандемією COVID-19

Також у React відзначили, що зараз швидко зростає поширеність серед дітей, яка продовжує поступово збільшуватися після початку навчання у школах.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що представники МОЗ озвучили новий прогноз стосовно нової хвилі коронавірусної інфекції в Україні. Згідно з даними фахівців відомства, "Омікрон" може "зачепити" близько мільйона українців.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.