Як швидко заснути у будь-якій ситуації: армійський спосіб "відключитися" всього за 2 хвилини

Читать на русском
Автор
19480
Цей метод ще називають методом Бада Вінтера
Цей метод ще називають методом Бада Вінтера. Фото pexels.com

Щоб швидко заснути, важливо звільнити голову від зайвих думок.

Сон — це одна з невід’ємних та обов’язкових частин життя кожної людини, а його деіфцит може негативно впливати на здоров’я. Тому необхідно повноцінно відпочивати, щоб почуватися добре і не хворіти. Однак часто в нашому житті "вривається" безсоння, яке не дозволяє людині швидко заснути.

Фітнес-тренер Джастін Августін у своєму акаунті в TikTok поділився перевіреним способом, який дозволяє заснути за дві хвилини. Ця техніка була розроблена в армії, щоб солдати могли швидко засипати будь-коли і будь-де.

Ще під час Другої світової війни американські військові помітили, що через недосипання льотчики припускалися летальних помилок, в результаті яких гинули. Щоб цього уникнути, і була придумана ця техніка швидкого сну.

Як заснути за 2 хвилини:

  • Потрібно повністю розслабити своє тіло та звільнити голову від зайвих думок. Потім необхідно зосередитися на розслабленні чола, очей, щік та щелепи. Після перейдіть до позбавлення від напруги в шиї та плечах. Опустіть плечі якомога нижче і тримайте руки вільно, включаючи кисті та пальці.
  • Після глибоко вдихніть і повільно видихніть, скидаючи всю напругу, що залишилася, послідовно розслабляючи груди, живіт, стегна, коліна, ноги і ступні. Також Августин зазначає, що важливо звільнитися від стресу.
  • Якщо у процесі ви починаєте думати про щось інше, протягом 10 секунд потрібно говорити "Не думай, не думай, не думай".

Через 6 тижнів тренувань ви зможете засипати будь-коли і будь-де.

Раніше " Телеграф " публікував десять простих порад щодо нормалізації режиму відпочинку та сну.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.