Вчені США зробили невтішну заяву щодо захисту від "Омікрону": подробиці

Читать на русском
Автор
2026
"Омікрон" дедалі частіше фіксують у різних країнах
"Омікрон" дедалі частіше фіксують у різних країнах. Фото https://thethaiger.com/?p=433671

Вчені продовжують досліджувати штам коронавірусу, що прийшов із Африки.

Нововиявлений варіант COVID-19 "Омікрон" може потребувати додаткового щеплення. Після заяви дослідників з Оксфорда про нестачу для повного захисту двох доз препаратів від AstraZeneca та Pfizer-BioNTech, їх висновки підтвердили вчені зі США. Так, у Массачусетському університеті вивчали вакцини Модерна, Johnson & Johnson та Pfizer.

Про це пише Reuters.

Вчені з’ясували, що реакція антитіл на зараження новим штамом "Омікрон" слабка або відсутня у тих, хто пройшов стандартний курс імунізації. При цьому вони також відзначили високий рівень імунної відповіді у людей, яким раніше ввели бустерну дозу вакцини. Відзначили також, що через високий рівень передачі "Омікрон" може витіснити інші штами.

Зазначимо, що в Україні застосовують чотири вакцини від коронавірусу: AstraZeneca, Coronavac, Comirnaty (Pfizer-BioNTech) та Moderna.

Штам "Омікрон" коронавірусної інфекції був виявлений порівняно недавно — у листопаді в Південній Африці. Він досі вивчається. Поки що відомо, що його підхопити можна легше, ніж "Дельту" через вищий рівень заразності. При цьому у ВООЗ закликають не панікувати завчасно. Як писав "Телеграф", виробники можуть внести зміни до формул вакцин через новий штам.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.