Тотальна вакцинація? МОЗ планує змінити правила для "жовтої" зони карантину

Читать на русском
Автор
704
Вакцинація від коронавірусу
Вакцинація від коронавірусу. Фото mil.gov.ua

За новими правилами громадянам доведеться повністю завершити курс вакцинації від COVID-19

В Україні зовсім скоро можуть змінити правила для "жовтої" зони адаптивного карантину. Зміни стосуватимуться вакцинації від коронавірусу.

Про це у понеділок, 22 листопада, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу. 

За його словами, МОЗ наразі займається розробкою змін до правил "жовтої" карантинної зони. Новими правилами передбачатиметься, що у "жовтих" регіонах громадянам для роботи необхідно буде пройти повний курс вакцинації від COVID-19. Це правило стосуватиметься як працівників закладів, так і відвідувачів.

Додамо, що раніше у "жовтій" зоні обмеження були не надто суворими, а для відвідування закладів та роботи у них громадянам було достатньо навіть однієї дози COVID-вакцини.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні за вакцинацію від коронавірусу заохочуватимуть матеріально. Нововведення набуде чинності з 19 грудня, і отримати гроші можна буде за допомогою програми "Дія".

Важливо! Цей матеріал підготовлений журналістом "Телеграфа" на підставі актуальних досліджень та має інформаційний характер, а не заклик до дії. Будь-яке рішення щодо здоровʼя має бути узгоджене з вашим лікарем.