Чи спаде хвиля коронавірусу до Нового року? Думка лікаря

Читать на русском
Автор
2735
Ситуація з коронавірусом в Україні
Ситуація з коронавірусом в Україні. Фото delfi.lt

За словами епідеміолога, врегулювати ситуація з ковідом допоможуть карантинні обмеження

В Україні коронавірус не зменшує обертів і поки що не можна говорити про стабілізацію епідеміологічної ситуації. Про це у коментарі "Телеграфу" розповіла лікарка-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC Катерина Сояк.

Медик вважає, що поки що рано робити прогноз про те, що в Україні захворюваність на коронавірус пішла на спад. Оскільки ще не зафіксовано досить тривалого періоду, що демонструє поліпшення за всіма показниками.

"Не спостерігається стрімкого зростання, але й впевненого спаду захворюваності так само поки що немає. Ситуація ще не стабілізувалася. Коли це станеться, то ми бачитимемо чітке зменшення кількості нових випадків, покращення за виписками зі стаціонару, і тоді зможемо говорити про покращення ситуації. Карантинні заходи мають зіграти роль, і до Нового року, можливо, ситуація покращиться. Але мені здається, що часу залишилося не так багато, і швидше за все ми продовжимо перебувати в такому ж стані", — розповіла Сояк.

За словами лікаря, рівень вакцинації в Україні поки що є недостатнім, щоби призупинити наростання епідемії. І єдиний спосіб "збити хвилю" — карантин.

Нагадаємо, в Україні знову зафіксували понад 20 тисяч хворих на COVID-19 за добу, а кількість одужань падає.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як відрізнити коронавірус від звичайної застуди. Зрозуміти це можна за низкою симптомів.

Важливо! Цей матеріал підготовлений журналістом "Телеграфа" на підставі актуальних досліджень та має інформаційний характер, а не заклик до дії. Будь-яке рішення щодо здоров’я має бути узгоджене з вашим лікарем.