Чому не можна їсти вівсянку щодня: відповідь вас здивує

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 листопада 2021, 07:27

Дієтолог розповіла, якій каші краще віддати перевагу

Багато хто з нас знає з дитинства, що каші дуже корисно їсти, особливо – вівсяну. Правда, змусити себе їсти вівсянку — завдання не з легких, але все залежить від рецепту.

На думку дієтолога Альбіни Комісарової, вівсяну кашу не можна називати невід’ємною частиною здорового харчування і якщо вона вам зовсім не подобається, то їсти її через силу не варто – можна замінити іншими крупами.

Альбіна Комісарова звертає увагу на те, що є кілька видів вівсяної каші:

  • Вівсяна крупа, яка найкорисніша завдяки тому, що зерна піддаються найменшій обробці і в ній міститься найбільша кількість клітковини. Щоправда, готувати таку кашу доведеться 30-40 хвилин.
  • Вівсяні пластівці, які бувають 3 ступенів обробки — пластівці 1 міститимуть найбільшу кількість клітковини, а 3 — найбільш оброблені і готувати їх потрібно близько 1 хвилини.

Що стосується міфу про те, що вівсянка вимиває кальцій із організму, то дієтолог це повністю спростовує.

"Додайте столову ложку молока або їжте достатньо кальцію протягом дня і можна про це не думати", — наголошує Альбіна Комісарова.

А ось їсти щодня однотипну вівсянку дієтолог категорично не рекомендує. Принаймні варто додавати в кашу різні наповнювачі, щоб страви були різноманітними. Адже якщо щодня їсти те саме, то дуже скоро може з’явитися огида до цієї страви.

Нагадаємо, "Телеграф" розповідав, як приготувати найніжніші сирники без борошна.

Важливо! Даний матеріал підготовлений журналістом "Телеграфу" на підставі актуальних досліджень і носить інформаційний характер, а не заклик до дії. Будь-яке рішення щодо здоровʼя має бути узгоджене з вашим лікуючим лікарем.