Допоможуть зміцнити імунітет і підготувати організм до зими: топ осінніх "корисностей"
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Топ корисних осінніх продуктів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/17/97405a82-c9742f5f4204f6be2cf6ef5dfc83f170.jpg?v=7618_1)
Марина Боржемська вважає, що на ці продукти варто звернути увагу восени.
У холодні пори року нашому організму необхідно набагато більше енергії, щоб підтримувати гарне загальне самопочуття. І одним зі складових цього є харчування.
Фітнес-тренер і експерт по харчуванню Марина Боржемська на своїй сторінці в Інстаграм склала список корисних осінніх продуктів, які варто обов’язково включити в свій раціон. Всі ці овочі і фрукти багаті вітамінами і мікроелементами, які необхідні організму для повноцінного функціонування.
"Що б ви не обрали, ваш організм скаже вам" спасибі "" — додала Боржемська.
Корисні осінні продукти:
- Гарбуз
В його плодах містяться вітаміни A, В, РР, С, Е, D, Т, мікро- і макроелементи, клітковина, білки і тд. Страви з гарбуза, покращують травлення.
![Тыква](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/d/af/a8d9eb1c-4e2ddff4fdbb20de3d812baf415d3afd.jpeg?v=7035_1)
- Хурма
Містить вітаміни групи В, а також — А, С, Е, бета-каротин і ін. Хурма — дуже смачний, але досить солодкий фрукт, так що людям з цукровим діабетом слід уникати його споживання.
![Хурма](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/5/42/c118b4c4-aa8e5266495102f446e6d83eaa705425.jpg?v=7036_1)
- Буряк
Цей овоч містить вітаміни групи B, A, P, кальцій, магній, йод, калій, цинк і тд. Страви з коренеплоду допоможуть поліпшити роботу багатьох систем організму.
![Свекла](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/3/6a/ed6c6312-2e057a79563b9412b8542d45789756a3.jpg?v=7036_1)
- Брюссельська капуста
У ній міститься багато вітамінів, фосфор, магній, клітковина. Нормалізує рівень цукру в крові, активізує роботу підшлункової залози, допомагає організму протистояти інфекційним і вірусним захворюванням, що особливо актуально в даний період.
![Брюссельская капуста](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/0/24/20e5616c-0723413f5b91b23af82b35e1417fc240.jpg?v=7036_1)
Також, Марина Боржемская зазначає, що цей список можна доповнити такими продуктами: батат, гранати, яблука, виноград, кольорова капуста, груші, інжир, гриби, айва, ріпа, пастернак і тд.
Раніше, "Телеграф" писав, що Марина Боржемская розповіла про користь кави, і уточнила, як правильно пити напій і скільки його можна в день.