Чи залишиться бронювання ліків онлайн: Держлікслужба візьме до уваги пропозиції самих сервісів

Читать на русском
Автор
Чи залишиться бронювання ліків онлайн: Держлікслужба візьме до уваги пропозиції самих сервісів Новина оновлена 29 травня 2024, 16:14

Сервіси готують свої пропозиції змін до ліцензійних умов

Держлікслужба готова переглянути проєкт постанови, який фактично забороняв українцям бронювати в аптеках ліки онлайн. Обговорення документу все ще тривають, але до них тепер залучили представників самих прайс-агрегаторів. Зараз сервіси готують свої варіанти і представлять їх державному регулятору, про це повідомляє 24 канал.

Представники онлайн-сервісів і Держлікслужба провели зустріч, – розповів співзасновник Тabletki.ua Олександр Муравщик.

"На зустрічі Держлікслужба наголосила, що немає зауважень до сервісу Tabletki.ua та й загалом підтримує роботу прайс-агрегаторів. Також чиновники підтвердили, що готові до зміни ліцензійних умов, щоб закріпити право аптек на роботу з прайс-агрегаторами.

Окремо відмітили, що прайс-агрегатори не є частиною електронної торгівлі лікарськими засобами: це лише обмін між споживачами та аптеками інформацією про ліки, ціни на них та можливість бронювання за умови, що придбання ліків споживачем відбувається безпосередньо в аптеці".

За словами Муравщинка, зараз сервіси готують свої пропозиції змін до ліцензійних умов, які враховували б інтереси українського споживача. Потім перший проєкт змін будуть знову обговорювати з чиновниками.

"Tabletki.ua — відповідальний сервіс і нашим пріоритетом залишається український споживач і його здоровʼя. Ми далі хочемо залишити йому право вибору, можливість знайти необхідні ліки швидше і дешевше. Саме тому ми вважаємо недопустимим заборону (чи навіть будь-яке ускладнення) можливості бронювати ліки онлайн, порівнювати ціни в аптеках і знаходити краще", – наголошує співзасновник сервісу з бронювання ліків Олександр Муравщик.

До слова, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький зазначив, що у фінальній постанові, яку винесуть на затвердження уряду, найімовірніше не буде заборони для роботи аптечних прайс-агрегаторів в Україні. Їх послугам аптечних користується 30% покупців, при цьому знижки на ліки на таких майданчиках складають в середньому 15%.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.