Більше ніяких ін’єкцій: створено капсулу, яка полегшить життя діабетикам

Читать на русском
Автор
3717
Під час випробування нового способу введення інсуліну Новина оновлена 05 травня 2023, 14:04
Під час випробування нового способу введення інсуліну

У майбутньому методика може бути використана при лікуванні інших захворювань, у тому числі раку

У далекій Австралії вчені розробили капсулу, яка дозволяє людям з діабетом перейти з парентерального прийому інсуліну на пероральний (тобто замість уколів приймати ліки разом із їжею).

Технологія також дозволить доставляти інші ліки через шлунок, не даючи їм зруйнуватися від кислотного впливу середовища, пишуть автори статті в журналі Biomaterials Advances.

Весь секрет технології поки не розкривається, але загальна суть зводиться до того, що вчені помістили інсулін у наноматеріал на основі ліпідів, а потім усередину кишковорозчинної капсули. Жировий матеріал допомагає замаскувати діючу речовину, та й то всмоктується ворсинками кишечника.

Проте час, необхідний для початку дії швидкого інсуліну, при прийомі капсули, значно відставав від часу при ін’єкції. Більш перспективні результати були досягнуті при використанні капсул з інсуліном повільної дії. Вони були приблизно на 50% кращі, ніж введення ін’єкції для тієї ж кількості пролонгованого інсуліну.

Дослідники вважають свою розробку перспективною відправною точкою для неінвазивної доставки інсуліну та інших білкових препаратів, таких як антибіотики або моноклональні антитіла, що використовуються для лікування раку.

Раніше повідомлялося про те, коли людям, які страждають від діабету, займатися спортом.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.