Інтелект не головне? Фізична праця у півтора рази підвищує кількість сперматозоїдів у чоловіків, — дослідження

Читать на русском
Автор
8151
У роботяги більше шансів
У роботяги більше шансів

Близько 40% випадків безпліддя обумовлені чоловічими факторами

Всупереч прагненню деяких дівчат знайти собі чоловіка-інтелектуала, який "зароблятиме головою", природа все задумала інакше.

Такого висновку можна дійти, проаналізувавши результати дослідження, яке було проведено в США.

Їх коротко можна сформулювати однією фразою: у чоловіків, які працюють руками та часто переносять важкі речі, концентрація сперматозоїдів на 46% вища, ніж у офісних працівників.

У дослідженні взяли участь 1,5 тисяч сімейних пар, серед яких було 377 чоловіків з безпліддям, пише New York Post.

Також виявилося, що у "синіх комірців" вищі рівні тестостерону та естрогену.

"Всупереч тому, що деякі пам’ятають з уроків біології, "чоловічі" та "жіночі" гормони зустрічаються у представників обох статей, але в різній кількості. У цьому випадку ми припускаємо, що надлишок тестостерону у чоловіків перетворюється на естроген, щоб підтримувати в організмі нормальні рівні обох гормонів”, — пояснила співавтор дослідження Лідія Мінгес-Аларкон.

Результати дослідження можуть покращити репродуктивний потенціал чоловіків та допомогти впоратися з кризою безпліддя у світі. Нині близько 40% випадків безпліддя обумовлені чоловічими чинниками.

Крім того, чоловіче безпліддя пов’язане з ризиком серцево-судинних та аутоімунних захворювань. Тому профілактика важлива як підвищення фертильності, але й загального зміцнення здоров’я.

Раніше "Телеграф" наводив повний перелік хвороб, з якими чоловіка точно не мобілізують.