Коронавірус повертається: у МОЗ заявили про зростання кількості хворих

Читать на русском
Автор
5715
МОЗ передбачало новий спалах епідемії ще влітку
МОЗ передбачало новий спалах епідемії ще влітку

Профільне відомство знову інформуватиме суспільство про перебіг захворюваності на COVID-19 у щотижневому режимі.

Прийшла осінь і разом із нею значно зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Так протягом тижня з 29 серпня до 4 вересня в Україні зафіксовано 16 155 нових підтверджених випадків хвороби. Серед них 2024 дитини і 377 медпрацівників.

Такі дані опублікували у МОЗ. Тепер щотижневі звіти стануть регулярними. Кажуть, це пов’язано із початком зростання кількості виявлених випадків захворювання та важливістю підготовки до нового епідемічного сезону.

За минулий тиждень було госпіталізовано майже чотири тисячі інфікованих. 44 людини померли внаслідок ускладнень від хвороби. При цьому, близько восьми тисяч українців одужали.

Протягом останнього тижня більш ніж 50 тисяч людей вакциновано проти COVID-19. З усіх проведених щеплень 30,8% становлять перші дози, 8,2% — другі дози, 57,6% — перші бустерні дози, 3,4% другі бустерні дози.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено понад 16 мільйонів людей, з них дві дози отримали понад 15 мільйонів 200 тисяч людей, першу бустерну дозу — близько двох мільйонів, другу бустерну дозу — майже 17 тисяч. Важливо, що близько 744 тисячі людей не отримали другу дозу, а понад 13 мільйонів — першу бустерну дозу.

МОЗ закликає українців не нехтувати своїм здоровʼям навіть у такі непрості воєнні часи і робити щеплення: "Нагадуємо про необхідність захистити себе перед традиційним зростанням кількості випадків захворювання. Адже вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби".

Перелік із пунктами для щепленя знайдете тут. Можна звернутися до поліклініки або безпосередньо до сімейного лікаря. Лікарі запевняють, навіть якщо ви не маєте укладеної декларації із сімейним лікарем, вам не відмовлять у проведенні щеплення. Також застерігають, що низький рівень тестування та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть стати причиною більш інтенсивного епідсезону порівняно з минулим роком.

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко в інтерв'ю "Телеграфу" ще на початку літа допускав нові спалахи коронавірусу, а також інших епідемій. За його словами, це повʼязано з війною, зокрема і з тим, що люди дедалі менше проходять тестування на виявлення захворювань.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.