Трохи золи та кухонних відходів і троянда здивує вас пишним цвітом (фото)

Читать на русском
Автор
1234
Троянди потребують збалансованого підживлення Новина оновлена 06 березня 2024, 10:58
Троянди потребують збалансованого підживлення. Фото kartinkin.net

Рання весна — найсприятливіший період для підживлення троянд

Королева квітів троянда, як і багато інших рослин, які ростуть в саду, потребує додаткового підживлення протягом року, особливо навесні, коли пробуджується після виснажливої зими. Це найсприятливіший період для введення добрива, і ця красуня буде радувати вас своїм рясним цвітінням.

Оптимальна кількість поживних речовин потрібні троянді для повноцінного зростання, розвитку і формування пишних бутонів. Semena пише, що якщо троянді бракуватиме комплексу різних мікроелементів, вона не зможе повноцінно рости.

Троянда
Здорова троянда довго цвіте

Азот, фосфор, калій потрібні троянді у великих дозах. Вони стимулюють ріст куща та покращують якість цвітіння. Також королеві квітів потрібні цинк, магній, залізо.

Чим краще підживлювати троянди

Гній

Підгодівля органікою дуже підходить для троянди, проте варто знати, як правильно вносити такі добрива. Категорично не можна використовувати свіжий гній, бо він може спалити корінь. Доречно використовувати компост, який варто вносити ранньою весною.

Рідкі розчини гною можна застосовувати в якості позакореневих підживлень і для поливу.

Як приготувати робочий розчин

Потрібно взяти гній і змішати з водою у пропорції 1:10 (курячий 1:20). Суміш має постояти протягом десяти днів. Для підживлення настій потрібно розвести водою 1:1 і полити ґрунт навколо куща. Для позакореневого підживлення краще використовувати настій коров'яку Таку обробку проводять ввечері в суху погоду.

Кухонні відходи

Шкаралупа яйця
Шкаралупа яйця містить кальцій

Використання харчових відходів — це не лише корисно, але й вигідно, адже не потрібно додаткових витрат. Чайні пакетики швидко розкладаються в ґрунті та є хорошим добривом. Шкаралупа варених яєць має велику кількість кальцію і магнію. А шкірка з бананів має багато цукру, який також позитивно впливає на кущі троянд.

Гумінові препарати

Оброблені гуміновими препаратами троянди швидше розвиваються та випускають бутони. Вони захищають рослину від несприятливих погодних умов, покращують якість квіток. Існують спеціальні гумінові добрива для садових і кімнатних троянд, застосування яких збільшує кількість бутонів, покращує якість зрізання. В'юнкі троянди більш активно ростуть, а їхнє цвітіння має більш тривалий період.

Зола

Органічна зола підходить для підгодівлі троянд фосфором і калієм, які містяться в ній. Деревна зола утворюється при спалюванні дров. Особливо цінна для троянд зола після горіння березових дров.

Зола
Дуже цінна березова зола

Використовують для цього деревну або органічну золу (200–300 г під кущ). Такі підживлення повторюють кілька разів до початку цвітіння. Також її можна вносити, коли з'являються симптоми дефіциту елементів живлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вирощувати розсаду томатів. Також, ми писали, як готувати до весни кімнатні рослини.