Буде приємно і комфортно: сексолог підказала військовим, як повернутися до нормального статевого життя

Читать на русском
Автор
2022
Ян Доброносов, "Телеграф"

Сексологиня розповіла, як військовим подолати проблеми у ліжку

Війна впливає на багато аспектів життя людей. Не є виключенням і сексуальна поведінка.

Психолог та сексологиня Святослава Федорець розповіла "Телеграфу", що допоможе військовим повернутися до нормального сексуального життя. Вона дала українським бійцям декілька рекомендацій.

"Якщо у військового погіршились ерекції і він повертається додому на короткий строк і не має можливості відпочити повністю після бойових дій, то я рекомендую парі зосередитися на видах сексу без проникнення. Це зніме зайві тривоги та хвилювання. Тобто знаючи, що у чоловіка зараз активізована симпатична нервова система. Знаючи, що це впливає на його сексуальне функціонування, і що це нормально, пара свідомо обирає ті види сексу, де не буде проникнення пеніса в піхву", – підкреслила Федорець.

Сексологиня зазначила, це може бути оральний секс або пестощі руками. "Можна стимулювати навіть не ерегований пеніс — і це теж буде приємно. Можливо, інша стимуляція — вібратор і все, що вам буде приємно, комфортно і приноситиме задоволення. Своєю метою ставте не еякуляцію, а отримання задоволення від процесу", – заявила вона.

Федорець підкреслила, що таким чином вдасться розширити уявлення про секс. За її словами, це допоможе адаптуватися до тієї дійсності, яка є зараз.

Більше про важливі особливості та зміни у сексуальній поведінці під час війни, що нормально, а що ні, а також, як долати всі ці проблеми, ви можете прочитати у повній версії інтерв’ю Святослави Федорець "Телеграфу" під назвою "Жорсткий секс із чоловіком-військовим і "роман" з окупантом: що треба знати про інтимні стосунки під час війни".

Раніше "Телеграф" повідомляв, про те, що сексологиня назвала основні сексуальні проблеми військових.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.