Залишайте 15 запасних хвилин: як навчити дитину рано прокидатися до школи

Читать на русском
Автор
Як розбудити дитину вранці до школи Новина оновлена 24 серпня 2024, 19:20
Як розбудити дитину вранці до школи. Фото ru.freepik.com

За час канікул режим сну дитини порушується і його потрібно відновити

До нового навчального року залишилося зовсім небагато, тому батькам потрібно поспішати підготувати дитину до школи. А однією з головних проблем для багатьох учнів після канікул є ранній підйом.

Дитячий психолог Вероніка Бабій дала кілька ефективних порад, як навчити дитину рано прокидатися до школи. Про це йдеться у матеріалі "Фокус".

Як навчити дитину рано прокидатися до школи

За словами експерта, ранній підйом на перших етапах виявиться для учня дуже складним. Тому не слід чекати до 1 вересня. Батькам варто останні 1-2 тижні серпня вже налаштовувати режим дитини, щоб вона була готова прокидатися вчасно, без істерик і з гарним настроєм.

Відхід до сну повинен бути не пізніше 10 вечора

Ранній відхід до сну дозволяє дитині прокидатися бадьорою і відпочившою, готовою до шкільних занять. Щобільше, повноцінний сон покращує концентрацію та пам’ять, що особливо важливо для успішного засвоєння шкільної програми.

Додайте ритуали

Психолог каже, що можна додати певні ритуали, які налаштовуватимуть дитину на сон. Це можуть бути спокійні вечірні заняття, такі як читання книги або тепла ванна, які поступово готують його до відпочинку.

Заберіть якомога далі гаджети

За дві години до сну слід обмежити перегляд телевізора та інших гаджетів, щоб нервова система могла відпочити та підготуватися до сну. Якщо цього не зробити, то дитина буде примхливою та дратівливою.

З іншого боку, пробудження дітей має бути спокійним, без криків. Залишіть 10-15 запасних хвилин, щоб дитина змогла повалятися в ліжку, спокійно встати й при цьому нікуди не запізнилася. Особливо це важливо для дітей молодших класів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що МОН хоче створити безпечне середовище для навчання. Міністерство освіти України запустило масштабну ініціативу "Школа офлайн ".

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.