"Вже п’ять хворих": у Києві зареєстровано випадки небезпечної вірусної хвороби

Читать на русском
Автор
1971
Хворий Новина оновлена 13 травня 2024, 17:32
Хворий. Фото Колаж "Телеграфу"

Серед хворих двоє дітей

У Києві та області зареєстровано 5 випадків захворювання на гепатит А, станом на 10 травня. Останній випадок це пекар, що працював у закладі торгівлі в столиці.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар міста Києва Сергій Чумак в етері КИЇВ24. За його словами, перший випадок захворювання виявили 11 квітня серед співробітників та членів їх родин вище вказаного закладу.

"Після обстеження усіх контактних осіб у магазині та за місцем проживання чоловіка, було виявлено ще двох дітей у цій сім'ї, хворих на гепатит А", — додав Чумак.

Також було проведення дослідження дитячого садку, який відвідували хворі до постановки діагнозу. Наразі всі ці діти перебувають під спостереженням, і дорослі, які працюють в магазині. Частина хворих перебуває на лікуванні в медичних закладах міста, інші — проходять лікування амбулаторно.

Зауважимо, що вірусний гепатит А — захворювання печінки вірусного походження, що може мати як легкий, так і важкий перебіг.

За словами лікаря, хворі могли заразитися через недотримання правил гігієни, адже гепатит А передається фекально-оральним шляхом. Чумак додав, що інкубаційний період хвороби становить від 2 до 4 тижнів. Перший випадок хвороби зареєстрували 11 квітня, а наступний — 25 квітня.

Раніше "Телеграф" писав, що в Іспанії найбільший спалах нового виду гепатиту.