Може стати батьком навіть у 80 років? Генетик пояснила, чому діти Путіна потрапили у зону ризику

Читать на русском
Автор
641
24 канал Новина оновлена 14 березня 2024, 12:42

Скільки б грошей та лікарів у підпорядкуванні не мав Володимир Путін, втекти від смерті не вдавалося ще нікому

У російського диктатора Володимира Путіна навіть попри його вік ще можуть бути діти. Однак, як і у випадку з його останніми спадкоємцями (один із них народився у 2019 році), усі вони потрапляють до зони ризику.

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповіла кандидат біологічних наук, генетик Олена Підгорна. Вона пояснила, що природою передбачено, що чоловіки повинні встигнути за життя залишити якомога більше свого насіння для запліднення, тому вони в цьому сенсі залишаються придатними до розмноження довше, аніж ми.

"У чоловіків також є так звана менопауза, яка протікає менш відчутно, аніж у жінок, але все ж може обмежувати у можливостях. Попри це, науці відомо дуже багато прикладів батьківства у 70-80 років. Жінка у цьому віці народити без допомоги лікарів вже не може", — каже вона.

У цей же час додає Підгорна, не слід забувати про хвороби, які можуть успадковуватись від батьків генетично. І тут у зоні ризику вже чоловіки. Саме батько похилого віку має більше шансів передати дитині ці недуги.

"Хоч би скільки грошей і лікарів у підпорядкуванні мав Володимир Путін, втекти від смерті не вдавалося ще нікому. Інша річ, що навіть за 10 зайвих років при владі диктатор встигне втопити в крові пів світу, підживлюючи себе збоченими радощами, а може й народити декількох наступників. Судячи з усього, в питанні тривалості життя Путіна українцям варто сподіватися не на генетику і хвороби, а виключно на власні сили", — сказала генетик.

Більше того, чи варто українцям сподіватися на добрі новини з Москви найближчим часом, ви можете прочитати в матеріалі "Телеграфа" під назвою "Є надія на "зовнішні фактори": генетик відповіла, чи може Путін дожити до 100 років".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що помер син найближчого соратника Путіна.