Лаванда допоможе впоратися зі стресом

Читать на русском
Автор
2662
Лаванда допоможе впоратися зі стресом Новина оновлена 04 липня 2023, 10:30

В умовах сучасного міського світу стрес переслідує людину практично по п’ятах, не відступаючи ні на крок не лише вдень, а й уночі.

Ви лягаєте під ковдру, передчуваючи парад улюблених сновидінь, проте ті чомусь не поспішають здатися вам на очі. Ви повертаєтеся, намагаючись потроїтися зручніше, потім рішуче встаєте, щоб прогулятися до білого друга, виходите покурити, а потім раптом несподівано виявляєте, що з відпущених 7-8 годин вам залишилося спати. вирішувати поточні проблеми зі свіжою головою, ви лише посилюєте ситуацію, що склалася, судорожними попутками вмістити весь сон в час, що залишився. Знайомо? Здається, так.

Найчастіше, щоб розірвати це порочне коло і нормально виспатися, ми починаємо вдаватися до великої кількості найрізноманітніших ліків, які обіцяють нам глибокий сон без особливих турбот. На жаль, не всі таблетки однаково корисні, і після деяких препаратів ми ризикуємо прокинутися в ще гіршому стані, ніж лягли напередодні. Як же бути? Народна медицина давно знайшла відповідь на це питання, почавши використовувати як засіб від безсоння лаванду.

Справа в тому, що ця невисока рослина з фіолетовим квітами і приємним освіжаючим ароматом, що чимось нагадує ментоловий, має масу корисних властивостей, які є відмінними помічниками у боротьбі зі стресом. У першу чергу, лаванда є прекрасним заспокійливим засобом, у зв’язку з чим її часто застосовують для полегшення засинання і лікування легкої форми депресії.

Відвар із листя цієї рослини відмінно бореться з висипаннями на шкірі, які з’являються через надмірну нервову напругу або носять запальний характер, а вечірня ванна з екстрактом цієї чудової трави показана до застосування не тільки втомленим на роботі дорослим, але й маленьким дітям, у яких був надзвичайно активний та насичений день.

Крім того, лаванда чудово знімає сонливість, дратівливість, полегшує головний біль і сприяє якнайшвидшому відновленню душевної рівноваги. Якщо вам необхідно терміново упорядкувати власні нерви, то 2-3 краплі лавандової олії на носову хустку і 5-хвилинна медитація наодинці собою допоможуть набути воістину олімпійського спокою. На додаток до цього, лаванда чудово зарекомендувала себе як засіб для поліпшення мозкової діяльності. Так що, якщо на роботі на вас незабаром чекає мозковий штурм — не лякайтеся, просто капніть на подушку пару крапель ефірної олії цієї чудової рослини і спіть спокійно. У вас обов’язково все вийде!

До речі, говорячи про ароматерапію, не можна не згадати і про те, що лаванда дуже благотворно впливає на дихальні шляхи людини. Якщо до цього вам довелося протягом декількох годин виступати з доповіддю або проводити нараду, то аромалампа з ефірною олією (3-4 краплі) цієї рослини не тільки зніме втому, але й упорядкує ваші голосові зв’язки.

Крім усього іншого, масло лаванди, за рахунок фітостеролів, що входять до нього, широко застосовується у виготовленні косметичних засобів, які покликані захистити від стресу не тільки вас, але і вашу шкіру, роблячи її більш гладкою, здоровою і менш схильною до утворення мімічних зморшок. Спробуйте додати 1-2 краплі ефірної олії лаванди на одну частину вашого нічного крему — і через деякий час ви просто вразитеся позитивним результатом.

Говорячи про корисні властивості даної рослини, не можна не згадати і про деякі запобіжні заходи. По-перше, переконайтеся, що у вас відсутня алергія. Якими б не були корисні властивості лаванди, напад алергії цілком здатний звести їх нанівець. Крім того, ця ефірна олія підвищує сприйнятливість шкіри до сонячних променів — пам’ятайте про це, якщо вирішити провести сеанс масажу з використанням лаванди. Також застосування лавандової олії не рекомендовано людям, які приймають препарати, що містять залізо та йод, оскільки вони хімічно несумісні між собою, у зв’язку з чим користь від обох препаратів значно знизиться. У решті випадків застосування лаванди тільки вітається.

Міцного здоров’я вам, незворушного спокою та абсолютної душевної рівноваги!

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.