Як правильно вибрати кавун (інфографіка)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 593
8 простих правил вибору кавуна.
Багато українців не уявляють своє літо без кавуна. Дійсно, цей солодкий плід дуже корисний. Він містить вітаміни С, А, В1, В5 і В6, калій і магній. При цьому кавун досить низькокалорійний - близько 30 ккал в 100 грамах м'якоті.
Для того, щоб кавун приніс максимальну користь він повинен бути якісним і стиглим.
"Телеграф" зібрав прості правила вибору кавуна.
Перше правило знайоме багатьом - по кавуну потрібно постукати. Хороший і стиглий кавун видасть глухий звук.
Далі потрібно перевірити чи тріщить він при стисканні. При цьому зверніть увагу - тріщин на кавуні бути не повинно.
На що ще варто звернути увагу? Зовнішній вигляд кавуна. Стиглий кавун він блискучий, без нальоту. Збоку має бути жовта земляна пляма, яка утворюється в процесі дозрівання. Його смужки повинні бути чіткими, а плодоніжка - сухою.
Хороший кавун великого розміру не повинен бути занадто важким.
Раніше "Телеграф" розповів які імена користуються популярністю в Україні.