Пульмонолог дав важливу пораду тим, кому важко дихати після перенесеного коронавірусу

Автор
Пульмонолог дав важливу пораду тим, кому важко дихати після перенесеного коронавірусу

Лікар розповів, що робити, якщо після коронавірусу важко дихати

Якщо після перенесеного коронавірусу важко дихати, то краще не чекати, що стане легше, а використовувати для полегшення дихання кисневий концентратор.

Таку пораду дав пульмонолог, доцент Київського медичного університету, кандидат медичних наук Євген Симонець.

"Шукати кисневий концентратор. У пацієнтів з великим ураженням легеневої тканини формується пневмофіброз і емфізема верхівок легень", - сказав він, пояснивши звідки виникає нестача кисню.

За його словами, таким пацієнтам в цьому випадку не вистачає кисню, легені не забезпечують правильний газообмін. Чекати того, що стане легше не варто, оскільки може розвинутись дихальна недостатність.

Для довідки

Кисневий концентратор - апарат для виділення молекул кисню з навколишньої атмосфери, їх концентрації та видачі у вигляді потоку чистого кисню. Використовується при кисневої терапії - пацієнту подається кисень у більш високій концентрації, ніж в атмосферному повітрі. 

Відзначимо, що ціни на кисневі концентратори стартують від 7 тисяч гривень.

Як повідомляв "Телеграф", на ранок суботи, 8 травня, в Україні зафіксовано 8 710 нових випадків коронавірусу, що на 306 випадків більше, ніж добу раніше. Зокрема, захворіли 374 дитини та 193 медпрацівників.