Корисна не всім: кому краще відмовитися від вживання груш
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Дієтологи пояснили, кому і чому не можна їсти груші.
Груша є таким же популярним фруктом, як і яблуко. Вона, правда, має зовсім інші форму, смак і аромат, але при цьому груші залишаються такими ж низькокалорійними і корисними.
Серед відмінних властивостей груш можна відзначити:
- покращує роботу кишечника за рахунок пектинів в своєму складі;
- знижує рівень холестерину;
- насичує кров калієм і піклується про серце;
- має сечогінний ефект;
- вміщує в собі фолієву кислоту, що бере участь в синтезі кров'яних клітин;
- бореться з бактеріями за рахунок антисептичної властивості, що забезпечується арбутина.
Кому не можна їсти груші і чому?
У м'якоті груш є мікроскопічні кам'янисті клітини, які при попаданні в шлунок можуть роздратувати слизову і викликати больовий ефект, а також послаблення стільця. Власне тому гастроентерологи не рекомендують хворим з гастритом, колітом і виразкою шлунка налягати на груші, особливо в період загострення захворювання. З тієї ж причини медики не радять їсти груші тим, хто страждає від синдрому роздратованого кишечника.
Діабетикам забороняється вживання груш як свіжих, так і сушених, тому що вони містять багато фруктози. Якщо і є груші, то тільки проконсультувавшись з лікарем і вибравши кисло-солодкий сорт, в якому фруктози менше. Перш ніж накидатися на солодкі і стиглі груші, переконайтеся, що вам можна їх їсти, інакше через пару годин ви відчуєте біль в животі та інші неприємні симптоми нетравлення.