Смачно і дуже корисно: вагомі причини почати їсти сливи
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 801
Навряд чи Ви здогадуєтеся, скільки корисних властивостей мають сливи. Ми готові розкрити Вам деякі таємниці цього соковитого плоду.
Зараз на ринках і в магазинах активно продають сливи, а це значить, що тобі варто скористатися нагодою і придбати хоча б 300 грам.
І ось чому:
- Сливи зміцнюють серце і кістки покращують травлення
- Знижують рівень холестерину в крові;
- Покращують шкіру.
- Діють як омолоджуючий засіб;
- Сприяють засвоєнню заліза
- Очищають організм від надлишку води і солі;
- Зміцнюють печінку;
- Покращують кровообіг і зір;
- Підвищують апетит;
- Нормалізують нервову систему
- Допомагають при гіпертонії і атеросклерозі;
А також сливи містять в собі вітаміни Е і А, які корисні для шкіри, волосся і нігтів. Крім того, мають калій, натрій, магній, фосфор, кальцій, цинк, залізо, йод, марганець і мідь.
Скільки можна з'їдати в день слив?
Бажано не зловживати сливами. З'їдай в день приблизно 4-6 штук. Цього буде достатньо, щоб наситити організм корисними речовини. І важливо їсти їх в сезон.
Не рекомендується вживати сливи: людям з цукровим діабетом, з підвищеною кислотністю в шлунку, при гастриті, схильності до діареї, ревматизмі, жінкам в період грудного вигодовування і тим, хто планує схуднути.