Така смачна, і така шкідлива: чому ковбаса не корисна для організму
- Автор
- Дата публікації
- Автор
По правді кажучи, причин ігнорувати ковбасу набагато більше, ніж причин її любити.
Чому краще відмовитися від вживання ковбаси, в своєму Instagram-акаунті розповіла ендокринолог Зухра Павлова.
Фахівець відзначає: зараз при виробництві продукту використовуються м'ясо, спеції досить непоганої якості. Шкідливим ковбаску роблять нітрати, що додаються в фарш, щоб не "чіплялися" шкідливі мікроби, в тому числі викликають ботулізм.
За словами фахівця, самі нітрати нешкідливі для людини, але, потрапляючи в організм, вони вступають в реакцію з білками, в результаті чого утворюються небезпечні речовини - кінцеві продукти глікування.
Вони підвищують ризик виникнення онкології, цукрового діабету, хвороб серця, судин, провокують ожиріння, що призводить до скорочення тривалості життя.
Деякі виробники і продавці стверджують: існує органічна ковбаса без нітратів.
Зухра Павлова переконана: це помилка. Щоб попередити ботулізм, фарш насичують особливою культурою бактерій, що синтезують величезний обсяг нітратів.
У підсумку "безпечна" ковбаска може стати таким же джерелом серйозних захворювань, як і дешеві аналоги. Ендокринолог нагадала: червоне м'ясо шкодить організму в двох випадках - в смаженому вигляді і у вигляді ковбасних виробів. Приготоване іншими способами, воно являє собою безпечний і навіть корисний продукт.