Порятунок чи вбивство: чи варто мити голову господарським милом

Автор
1511
Порятунок чи вбивство: чи варто мити голову господарським милом

Вважають, коричневі бруски з неприємним запахом зберігають густоту волосся і позбавляють від лупи.

Років 40 тому шампунь вважався розкішшю, і більшість жінок мили голову звичайним милом. Нерідко господарським: воно було дешевше. До сих пір багато хто впевнений, що це засіб - порятунок для тонких, схильних до жирності волосся і "ліки від лупи".

Господарське мило, треба визнати, екологічно чистий натуральний продукт. У його складі - жири рослинного і тваринного походження, луг.

Перші два компоненти, тут не посперечаєшся, корисні для волосся: добре очищають, захищають від зовнішніх факторів, активізують обмінні процеси в шкірі голови. А ось у лужного середовища позитивного мало: при постійному використанні компонент може пересушити шкіру і волосся.

Щоб миття волосся з господарським милом приносило користь, під час процедури потрібно дотримуватися "запобіжні заходи".

Лікар Комаровський розповів, як правильно доглядати за руками

Щоб уникнути пошкодження структури волосся голову не намилюють бруском.

Волосся миють мильним розчином. Брусок натирають на терці і розводять у невеликій кількості води. Для одного разу достатньо столової ложки мильної стружки. Готовий розчин наносять на вологе волосся.

Масажують голову протягом 2-3 хвилин і змивають водою.

Після цього волосся обов'язково обполіскують водою з оцтом або лимонним соком. Це дозволить нейтралізувати луг. У літрі води розводять столову ложку оцту або додають сік половини лимона.

Не підходить господарське мило для темних фарбованого волосся: воно має освітлюючим ефектом і швидко вимиває фарбу.